Sigaraya rekor zam geliyor! O tarihte fiyatlar fırlayacak, en ucuzu bile o rakama çıkıyor

Sigaraya rekor zam geliyor! O tarihte fiyatlar fırlayacak, en ucuzu bile o rakama çıkıyor

Yılın ikinci yarısına yaklaşırken tüm tiryakileri üzecek o haber geldi. O tarihten itibaren Sigara fiyatlarına rekor zamlar geliyor. En ucuzu bile cep yakacak. İşte tüm detaylar…

Tiryakiler şimdiden kara kara düşünmeye başladı. Peş peşe gireriz zam haberleri herkesi tedirgin ederken zam gelen bir diğer üründe sigara oldu. Sigaraya gelen peş peşe olanlar herkese Kara kara düşündürürken en ucuz sigara fiyatı bile 66 TL'ye yükselecek. İşte tüm detaylar…

YENİ ZAMLAR YOLDA

Sigara fiyatlarına gelen peş peşe zamları ile birlikte vatandaş bütçesini düşünmeye başladı. Geçtiğimiz haftalarda sigara fiyatlarına gelen 3 TL'lik zam birçok markada etkili oldu. Yapılan son açıklama ile birlikte esas zamların Temmuz ayında etiketleri yansıyacağı belirtildi. Özellikle sigara fiyatlarını yazdıracak yeni zam ile birlikte en ucuz sigara fiyatı bile 66 TL'ye yükselecek. Sigara fiyatlarına yapılacak olan 10 TL'lik zam ile birlikte tüketicilerin bütçesi de gitgide zorlanacak.

ÖTV ARTIŞI YAPILACAK

Ekonomim'de yer alan Açıklamalar doğrultusunda her yıl ocak ve Temmuz ayında güncellenen özel tüketim vergisi yani ÖTV ile birlikte sigara, alkol gibi ürün fiyatlarında da değişiklik yapılıyor. 2024 yılının ilk 5 ayında üretici fiyat endeksi yani ÜFE %17,87 olarak açıklandı.

sigara-zamlari.jpg

Uzmanlar yılın ikinci yarısında ipe artıyor %20'nin üzerinde olacağı tahmininde bulunurken Bu durumun Sigara fiyatlarına yansıtılacağını da aktardı. Bu kapsamda sigara üzerindeki vergilendirme politikası da sıkılaşmış olacak.

10 TL ARTIŞ YAPILACAK

Mevcut süreçte sigara üzerinde alınan makbuz vergi, paket başına 1.4249 TL seviyesinde yer alıyor. Bu kapsamda 20 sigaralık bir pakette toplam 28,5 TL'ye denk gelen bir rakam görülmektedir. %20'lik bir vergi artışı yapılması durumunda bu rakam 34,2 TL'ye kadar yükselecek. Bunun yanı sıra ek maktu vergi tutarı 4,8 TL iken %20'lik artış ile birlikte bu rakam 5,8 TL'ye yükselmiş olacak.

sigara-fiyat.jpg

Yapılan hesaplamalar doğrultusunda sigaranın perakende satış fiyatının 60 TL'nin altında kalmayacağı tahminleri gelirken en ucuz sigaranın 56 TL olması durumunda 10 TL'lik vergi artışı ile birlikte 66 TL'ye yükseleceği aktarıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN