Sigara ve purolarda vergi tutarı artırıldı

Sigara ve purolarda vergi tutarı artırıldı

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 53,5'e çıkarıldı. Maktu vergi tutarı da 7 bin 800 TL'ye yükseltildi. Bu zamla birlikte sigara fiyatları önemli ölçüde artacak.

Sigara ve puro tüketicilerini zor günler bekliyor. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranı yüzde 53,5'e çıkarılırken, maktu vergi tutarı da 7 bin 800 TL'ye yükseltildi.

Buna göre, tütün içeren sigaralar, tütün yerine geçen maddelerden yapılmış purolar ile sigaralar, Diğer mamul tütün ve mamul tütün yerine geçen maddeler; homojenize veya yeniden tertip edilmiş tütün; tütün hülasa ve esansları, rnfiye ve çiğnemeye mahsus tütün için ÖTV oranı yüzde 53,5, maktu vergi tutarı da 7, 800 TL oldu.

1000162841-ykck.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN