Sakın altın almayın! Rakamlar uçtu, ekonomistler uyardı: Fiyatlar o tarihten sonra tepe taklak olacak!

Sakın altın almayın! Rakamlar uçtu, ekonomistler uyardı: Fiyatlar o tarihten sonra tepe taklak olacak!

Altına yatırım yapan milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Piyasanın önde gelen ekonomistleri altın yatırımcılarını uyardı ve fiyatların önümüzdeki günlerde tepe taklak olacağını söyledi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Altın fiyatları rekor kırarken, uzmanlar yatırımcılara dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu. Gram altın, çeyrek altın, yarım altın ve tam altın fiyatları tarihi zirvelere ulaşırken, ekonomik analizler önümüzdeki dönemde fiyatlarda ciddi bir düşüş yaşanabileceğini öngörüyor.

altin4-001.jpg

ALTIN FİYATLARI TARİHİ ZİRVEYE ULAŞTI

Uluslararası piyasalarda altının ons fiyatı dün tarihi zirveye çıkarak 2,531 dolara yükseldi. Ancak bu rekor yükseliş kısa sürdü. Bugün ons altın 17 dolarlık bir düşüşle 2,514 dolar seviyesinde işlem görüyor. Kapalıçarşı'da ise gram altın 2,798 TL, çeyrek altın 4,566 TL, yarım altın 9,122 TL ve tam altın 18,185 TL olarak satılmakta.

altin-3.jpg

YATIRIMCILARA ‘DİKKAT’ UYARISI

Analistler, altın fiyatlarındaki sert artışların ardından kar satışlarının da agresif olabileceğini belirtiyor. Özellikle ons altın için 2,480 dolar destek seviyesinin önemine dikkat çekilerek, fiyatların düşüş göstermesi ihtimali gündeme geldi. Uzmanlar, “Fiyatlar şu anda oldukça yüksek. Yatırımcılar bu seviyelerde altın almaktan kaçınmalı. Önümüzdeki hafta fiyatlarda ciddi bir gerileme görülebilir,” şeklinde uyarılarda bulunuyor.

altin.jpg

JACKSON HOLE SEMOZYUMU BEKLENİYOR

Altın fiyatlarındaki hareketlilik, önümüzdeki hafta yapılacak Jackson Hole sempozyumunda Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalarla daha da şekillenecek. Faiz indirimlerine yönelik beklentiler, altın fiyatlarının yönü üzerinde etkili olabilir. Ancak uzmanlar, mevcut fiyatların spekülatif olduğunu ve bu seviyelerin sürdürülebilir olmadığını vurguluyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN