Rekabet Kurumu'dan Şişecam'a soruşturma

Rekabet Kurumu'dan Şişecam'a soruşturma

Rekabet Kurumu, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ ve Şişecam Çevre Sistemleri AŞ ile ilgili olarak taahhüt ihlalleri ve rekabeti sınırlayıcı davranışlar nedeniyle soruşturma başlattı.

Rekabet Kurumu, Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ (Şişecam) ve iştiraki Şişecam Çevre Sistemleri AŞ (ÇEVRE) hakkında soruşturma başlattı. Kurumun resmi internet sitesinde yapılan açıklamada, Şişecam ve ÇEVRE'nin taahhütlere aykırı davrandığı ve ÇEVRE ile Karacalar Geri Dönüşüm Ltd. Şti.'nin yatay nitelikli ihlaller gerçekleştirmiş olabileceği belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları AŞ ve iştiraki Şişecam Çevre Sistemleri AŞ’nin (Şişecam Ekonomik Bütünlüğü olarak da anılacaktır) cam geri dönüşüm sektöründe faaliyet gösteren teşebbüslerin faaliyetlerini zorlaştırdığı iddiasına yönelik olarak Rekabet Kurulu'nun 2021 yılında yaptığı ön araştırma kapsamında, Şişecam Ekonomik Bütünlüğü tarafından taahhütler sunulmuş ve bu taahhütler 21.10.2021 tarihli ve 21-51/712-354 sayılı kararla bağlayıcı hale getirilmiştir. Bu taahhütlerin yerine getirilip getirilmediği ve taahhütlere uygun davranılıp davranılmadığı hususunda yapılan inceleme sonucunda, elde edilen bulgular ciddi bulunarak Şişecam ve ÇEVRE hakkında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun’un 43. maddesi uyarınca soruşturma açılmasına 04.06.2024 tarih ve 24-24/593-M sayılı kararla karar verilmiştir.

Ayrıca, aynı inceleme kapsamında yapılan yerinde incelemelerde elde edilen bulgular çerçevesinde ÇEVRE ve Karacalar Nak. Oto. Geri Dön. San. ve Tic. Ltd. Şti.’nin (Karacalar) cam kırığı fiyatlarını birlikte tespit etmek, rekabeti kısıtlama amacı taşıyan bölge ve müşteri paylaşımı yapmak ve rekabete hassas bilgi değişimi gerçekleştirmek suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespiti amacıyla söz konusu teşebbüsler hakkında aynı Kanun’un 40. maddesi uyarınca doğrudan soruşturma açılmasına 04.06.2024 tarih ve 24-24/592-M sayılı kararla karar verilmiştir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN