Rakiplerine yenildi mücadele edemedi! 36 yıllık marka kepenk indirdi: 1000’den fazla çalışan artık işsiz…

Rakiplerine yenildi mücadele edemedi! 36 yıllık marka kepenk indirdi: 1000’den fazla çalışan artık işsiz…

Birçok ülkede büyük küçük demeden şirketleri etkileyen ekonomik krize yine bir marka boyun eğmek zorunda kaldı. Zor şartların hakim olduğu ortamda rakipleri karşısında başarısız kalan 36 yıllık marka kepenk indirdi…

Kovid-19 salgını sonrası yaşanan küresel ekonomik kriz, dünya genelinde birçok sektörde ağır tahribatlara neden oldu. Türkiye, Almanya, ABD, Fransa, İspanya, Yunanistan ve Çin gibi ülkelerde iflas haberleri gündeme gelirken, son olarak İngiltere’den gelen iflas haberi dikkat çekti. Carpetright Limited, 1988’den bu yana faaliyette bulunan köklü perakende markası olarak tarihe geçti.

CARPETRİGHT LİMİTED'IN İFLAS SÜRESİ

Carpetright Limited, İngiltere’deki varlığını sonlandırma kararı aldı. Şirket, fiziki mağazalarını ve online alışveriş sitesini kapattığını duyurdu. vrt.be haberine göre, Carpetright’ın kapanışı, hem fiziksel mağazalar hem de e-ticaret platformu üzerinde etkili oldu.

yeni-proje.jpg

BİNLERCE ÇALIŞAN İŞSİZ KALDI

Carpetright’ın İngiltere'deki ana şirketi, bu yazın başlarında ciddi mali zorluklarla karşılaştı. Şirketin devralınmasının ardından, yüzlerce mağaza kapanmak zorunda kaldı. Bu durum, 1.000'den fazla çalışanı işsiz bıraktı ve büyük bir iş gücü kaybına neden oldu. Kapanma süreci, iş dünyasında geniş yankı uyandırdı ve sektör üzerindeki etkileri hala tartışılıyor.

RAKİPLERİNE YENİK DÜŞTÜ

Carpetright, eski adıyla Carpetland, uzun yıllardır yer döşemeleri sektöründe hizmet veriyordu. Ancak, ACV Puls’tan Johan Van Loon’un belirttiği gibi, şirketin sunduğu ürün ve hizmetlerin günümüzde daha geniş bir dekorasyon ve yaşam konseptleri yelpazesi sunan rakipleri karşısında yetersiz kaldığı ifade ediliyor. Van Loon, “Şirket uzun yıllardır iyi bir üne sahipti. Ancak, günümüzde daha çok dekorasyona odaklanan mağazalar da var. Bu bağlamda Carpetright’ın konsepti biraz fazla dardı” dedi.

yeni-proje-1.jpg

SİPARİŞLERİN DURUMU BELİRSİZ

Carpetright web sitesinde, “Ne yazık ki mağazalar ve web mağazası kapandı” şeklinde bir açıklama yer alıyor. Şirket, devam eden siparişlerle ilgili bilgilere yakın bir zamanda web sitesinden ulaşılabileceğini belirtti. Ayrıca, şirket şu anda e-postalara veya telefonlara yanıt vermenin mümkün olmadığını ifade etti. Bu durum, müşteriler için büyük bir belirsizlik ve karmaşa yaratıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN