Prof. Dr. Kara Moody's'in iki puanlık artışını yorumladı: Not artışı iyi ama yatırım yapılabilir seviyeye dört adım daha var

Prof. Dr. Kara Moody's'in iki puanlık artışını yorumladı: Not artışı iyi ama yatırım yapılabilir seviyeye dört adım daha var

Prof. Dr. Hakan Kara, Türkiye'nin kredi notundaki son artışı değerlendirerek, "Sevinelim, ama rehavete kapılacak bir durum yok. Yatırım yapılabilir seviyeye daha dört basamak var." dedi.

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu tarihinde ilk kez çift sıra birden "B3"ten "B1"e yükseltti ve kredi notu görünümünü "pozitif" olarak korudu. Bu gelişme, ekonomik çevrelerde büyük yankı uyandırdı. Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, bu not artırımıyla ilgili dikkat çekici bir değerlendirme yaptı.

'YATIRIM YAPILABİLİR SEVİYEYE DAHA DÖRT BASAMAK VAR'

Prof. Dr. Hakan Kara, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Son dönemdeki not artırımları, ülkeyi uçurumun eşiğine götüren tuhaf maceradan geri dönülmesinin doğal bir sonucu. Sevinelim, ama rehavete kapılacak bir durum yok. Yatırım yapılabilir seviyeye daha dört basamak var." ifadelerini kullandı.

Kara, paylaşımına eklediği grafikte Türkiye'nin kredi notundaki değişimi ve mevcut durumu görsel olarak da ortaya koydu. Grafikte, Türkiye'nin kredi notunun son yıllardaki dalgalanmaları ve şu anki seviyesinin detaylı bir analizi yer alıyor.

kredi-derecelendirme-kuruluslarinin-turkiye-notu.jpg

Moody's'in not artışı, Türkiye ekonomisinin son dönemde yaşadığı toparlanmanın ve atılan yapısal adımların bir sonucu olarak değerlendiriliyor. Ancak Prof. Dr. Hakan Kara'nın da belirttiği gibi, yatırım yapılabilir seviyeye ulaşmak için hala kat edilmesi gereken önemli bir mesafe bulunuyor.

3 DERECELENDİRME KURULUŞU TEK GRAFİKTE

Hakan Kara'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda yer alan grafik, S&P, Fitch ve Moody's'in Türkiye'nin kredi notundaki değişimleri ve bu değişimlerin ekonomik göstergelerle ilişkisini net bir şekilde gözler önüne seriyor. Kara'nın vurguladığı gibi, mevcut not artırımı olumlu bir gelişme olsa da, ekonomik istikrar ve sürdürülebilir büyüme için daha fazlasının yapılması gerektiği bir gerçek.

'KONGO İLE AYNI LİGDEN BANGLADEŞ'İN OLDUĞU LİGE GEÇTİK'

Hakan Kara bir diğer paylaşımında durumu futbol maçıyla örneklendirerek, "Zafer çığlıkları atacak bir durum yok, maçta 5-0 yenikken, 5-2 yapmaya benziyor. Sabırla hücuma devam etmeli ve bu arada gol yememeliyiz." dedi.

Kendi paylaşımını alıntılayan kara durumu şöyle özetledi:

"Şöyle bakınca durum daha iyi anlaşılıyor: Not artırımından önce Kongo ile aynı ligdeydik. Şimdi Bangladeş'in olduğu lige geçtik."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN