O rakamı görmeden döviz bürosuna koşun! Ünlü ekonomistten düşüş öncesi son uyarı...Elinde olan zarar edecek

O rakamı görmeden döviz bürosuna koşun! Ünlü ekonomistten düşüş öncesi son uyarı...Elinde olan zarar edecek

TCMB’nin faiz artırım politikası sonrası ekonomistlerden dolar tahminleri de gelmeye başladı. Ünlü ekonomistten düşüş öncesi son uyarı gelirken, elinde olanın zarar edeceği de vurgulandı. İşte, dolarla ilgili gelen son tahmin…

Ekonomist Mahfi Eğilmez, dolar kuruna dair dikkat çekici tahminlerini paylaştı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz artırım politikasının devam etmesi durumunda dolar kurunun 25 TL’ye kadar gerileyebileceği görüşünü savundu.

25 TL SEVİYESİNE GERİLEYEBİLİR

Eğilmez, katıldığı bir programda yaptığı açıklamasında, faiz artışlarının dolar kurunu aşağı çekme potansiyelinde olduğunu ifade etti. TCMB’nin son faiz artırım kararı sonrasında dolar kurunda bir miktar düşüş olduğunu ve bu eğilimin faiz artırımlarının sürmesi halinde daha da belirginleşebileceğini vurguladı.

dolar-1.jpg

Faiz oranlarının önümüzdeki dönemde %80’e kadar yükselmesini beklediğini söyleyen Eğilmez, bu durumda dolar kurunun 25 TL seviyesine kadar gerileyebileceğini belirterek, bunun bir yatırım tavsiyesi olmadığını da vurguladı.

EKONOMİSTLERİN YORUMU NE?

Eğilmez’in son değerlendirmesine diğer ekonomistlerden de yorum geldi. Kimi ekonomistler Eğilmez’e katılırken, kimileri de TCMB’nin faiz artırımları ile diğer para politikası araçları ile dolar kurunu kontrol altında tutabileceğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN