Müteahhitler Birliği Başkanı da zorda: Yenigün İnşaat'tan konkordato kararı

Müteahhitler Birliği Başkanı da zorda: Yenigün İnşaat'tan konkordato kararı

Fenerbahçe Divan Kurulu'nun eski başkan vekili ve Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün'ün başında olduğu Yenigün İnşaat, büyük bir şok yaşattı. Bir süredir devam eden mali sıkıntılarını aşamayan şirket, konkordato ilan etti. Dünyanın en büyük inşaat şirketleri arasında gösterilen Yenigün İnşaat'ın bu kararı sektörde büyük yankı uyandırdı.

Türkiye'nin önde gelen inşaat şirketlerinden Yenigün İnşaat, büyük bir mali krize girerek konkordato ilan etti. Bir dönem Türkiye Müteahhitler Birliği başkanlığını da yürüten Mithat Yenigün'ün başında olduğu şirket, 5 milyar TL'yi aşan borçları nedeniyle mahkemeden koruma altına alındı.

Halktv.com.tr'den Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Ankara 3. Asliye Ticaret Mahkemesi, Yenigün İnşaat AŞ ve Yenigün Enerji Üretim AŞ için 3 aylık geçici mühlet kararı verdi. Bu süre zarfında şirketlere yönelik haciz işlemleri durdurulacak ve bir komiser heyeti şirketin faaliyetlerini denetleyecek.

Yenigün İnşaat AŞ ve grup şirketlerinin, 5 milyar lirayı bulan borç nedeni ile mahkemenin yolunu tuttuğu ifade ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN