Murat Ülker, Togg'un şoför mahallinden yazıyor: Togg otomobil değil dijital platform

Murat Ülker, Togg'un şoför mahallinden yazıyor: Togg otomobil değil dijital platform

İş insanı Murat Ülker, Togg'un Gemlik'teki üretim tesislerini ziyaret etti, elektrikli araçla deneme sürüşü yaptı ve gördüklerinden yola çıkarak Togg'un otomobilden fazlası olduğunu belirtti: "Bir otomobilden çok dijital bir platform."

İş insanı Murat Ülker, Togg'un Gemlik'teki üretim tesislerini ziyaret ederek Togg CEO'su Gürcan Karakaş ile buluştu. Ülker, hem tesisleri yakından inceleyip hem de Togg'un çift motorlu 4x4 modelini test etti. Ziyaretin ardından kişisel blogunda kaleme aldığı yazıda, Togg’un otomobilden çok dijital bir platform olduğunu, yazılım ve teknolojinin gücüyle otomotiv sektöründe devrim yaratmayı hedeflediğini belirtti.

FABRİKADAN İZLENİMLER

Murat Ülker, fabrikanın düzenli, temiz ve son teknolojiyle donatılmış olduğunu vurguladı. "Fabrikanın içini elektrikli golf arabasıyla gezdik çünkü adım atarak gezmek mümkün değildi," diye belirten Ülker, üretim alanında insandan çok robotun çalıştığını ifade etti. TOGG’un ekosisteminde robotların verimli çalıştığını gözlemleyen Ülker, fabrikanın genişliğini ve düzenini takdir etti.

yeni-proje-5.jpg

TEST SÜRÜŞÜ DENEYİMİ

Togg'un çift motorlu 4x4 modelini test eden Ülker, deneme parkurunun İstanbul’un her türlü yol koşulunu simüle ettiğini belirtti. Araçtaki dijital ekranlar, kullanıcı deneyimini üst seviyeye taşırken, otonom sürüş ve yazılım güncellemeleriyle araçların yeteneklerinin sürekli geliştiğini ifade etti. "Togg, 7 tepeli İstanbul gibi zorlu koşullarda bile mükemmel performans gösteriyor" dedi.

yeni-proje-6.jpg

GELECEK VİZYONU

Murat Ülker, Togg’un bir otomobil olmaktan öte, geniş bir ekosistemi kapsayan bir dijital platform olduğuna dikkat çekti. "Yapay zekadan bulut servislerine kadar geniş bir ekosistemi barındıran Togg, mobilite alanında start-up’lara da fırsatlar sunacak," dedi. İhracat başarısının Togg için kritik bir hedef olduğunu vurgulayan Ülker, şirketin Avrupa'daki pazara girmesiyle birlikte küresel çapta başarıyı yakalayabileceğine inandığını belirtti.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN