Müjde ödemeler yatıyor! Evde bakım maaşı alanlar dikkat: Ödemelerin yapılacağı tarih açıklandı

Müjde ödemeler yatıyor! Evde bakım maaşı alanlar dikkat: Ödemelerin yapılacağı tarih açıklandı

Bir son dakika haberiyle ödemelerin vatandaşların hesabına yatırılacağı öğrenildi. Bu konu evde bakım maaşı alan binlerce kişiyi yakından ilgilendiriyor. Ödemelerin yapılacağı tarih duyuruldu. İşte konuya ilişkin detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından engelli bireylerin toplumsal yaşamın tüm alanlarına katılımlarının sağlanması ile içinde yaşadıkları sosyal ve fiziksel çevreden koparılmadan bakım ihtiyaçlarının ailelerinin yanında karşılanması amacıyla yürütülen bir destek olarak karşımıza çıkan evde bakım yardımı, düzenli olarak kişilerin hesaplarına yatıyor. Söz konusu bu ödemelerin bu ay ne zaman yapılacağı belli oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, evde bakıma muhtaç vatandaşlar ve ailelerine yönelik müjdeli haberi verdi. Kurban Bayramı öncesinde evde bakım yardımı ödemelerinin yarın hesaplara yatırılacağını duyurdu.

p-1.jpg

560 BİN KİŞİYE TOPLAM 4,2 MİLYAR TL ÖDEME

Bakan Göktaş, engelli bireylerin aile yanında bakılmasının önemine vurgu yaparak, Evde Bakım Yardımı ile aile bütünlüğünün korunduğunu belirtti. Bu ay 560 bin hak sahibine toplam 4,2 milyar TL ödeme yapılacağını ifade etti.

TÜRKİYE YÜZYILI VİZYONU İLE HAK TEMELLİ SOSYAL YARDIMLAR

Bakanlık, engelli bireylerin temel haklarına erişimlerini sağlamak için hak temelli politikalar geliştirmeye devam ediyor. Evde Bakım Yardımı da bu vizyon doğrultusunda engelli vatandaşlara ve ailelerine destek olmayı amaçlıyor.

p-2.jpg

KURBAN BAYRAMI'NA ÖZEL ERKEN ÖDEME

Kurban Bayramı'nın yaklaşmasıyla birlikte, evde bakım yardımı ödemeleri öne çekilerek bayram öncesinde hesaplara yatırılacak. Bu sayede ihtiyaç sahibi aileler bayrama daha rahat girebilecek.

ÖDEMELER HAK SAHİPLERİNE HAYIRLI OLSUN

Bakan Göktaş, ödemelerin tüm engelli vatandaşlara ve ailelerine hayırlı olmasını diledi ve bakanlık olarak engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaflıkla sürdürülmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN