Moodeng Token (MOODENG) Vitalik Buterin'in açıklamalarıyla yüzde 480 yükseldi: Yatırımcıların radarında

Moodeng Token (MOODENG) Vitalik Buterin'in açıklamalarıyla yüzde 480 yükseldi: Yatırımcıların radarında

Vitalik Buterin'in sosyal medyada MOODENG hakkında yaptığı açıklamalar, memecoin’in değerini hızla artırdı. Kripto dünyasında adından söz ettiren MOODENG, kısa sürede büyük bir yükseliş kaydetti ve yatırımcıların ilgisini çekti.

Ethereum’un kurucularından Vitalik Buterin’in sosyal medya paylaşımları, yeni piyasaya sürülen Moo Deng (MOODENG) token’in değerinde büyük bir artışa neden oldu. Thai bebek su aygırı Moo Deng'den ilham alınarak geliştirilen Ethereum tabanlı memecoin, 24 saat içinde %480 oranında değer kazandı. MOODENG’in popülaritesi, Eylül ayında piyasaya sürülmesinden bu yana hızla arttı ve toplamda %4000’in üzerinde bir artış gösterdi.

BUTERİN’İN MOODENG İLGİSİ VE BAĞIŞ HAMLESİ

7 Ekim Pazartesi günü Vitalik Buterin, 10 milyar MOODENG tokenini 308.69 ETH (yaklaşık 762.000 dolar) karşılığında sattı. Bunun ardından, elde ettiği 260 ETH’yi (yaklaşık 642.000 dolar) anti-hava kaynaklı hastalık teknolojilerine odaklanan Kanro adlı bir hayır kurumuna bağışladı. Buterin’in elinde hala 40 milyar MOODENG tokeni bulunuyor ve bu tokenlerin değeri 8 milyon doların üzerinde.

Buterin, sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) yaptığı paylaşımda Moodeng’in yaratıcılarına teşekkür ederek, kalan tokenlerini de bağışlamayı planladığını belirtti. "Bağış yapan memecoin projelerine minnettarım. Bugün sattığım 10 milyar token, anti-hava hastalığı teknolojilerine gidiyor. Ancak, bu bağışları topluluğunuzun doğrudan katılacağı bir DAO oluşturarak kendiniz yapmanız daha iyi olur," dedi.

Vitalik Buterin, kripto para birimlerini sık sık hayır işleri için kullanmasıyla biliniyor. Moodeng ekibi de token lansmanından sonra Buterin’e token göndermişti. Buterin, 5 Ekim’de de yaklaşık 50.000 dolarlık MOODENG tokenini satarak ETH’ye çevirmiş ve bağış yapmıştı.

MOODENG FİYATI YÜKSELİYOR

Buterin’in MOODENG’i sosyal medyada övmesi ve bağış açıklamaları, yatırımcıların tokena yönelmesine yol açtı. Bu gelişmelerle birlikte MOODENG tokeninin değeri yaklaşık %500 arttı. Dextools verilerine göre, bu yükseliş tokenin 7 günlük kazancını %2700’ün üzerine çıkardı. Küçük yatırımcılar, 100 doların altında yatırımlarla milyonlarca dolarlık hacim yaratmayı başardı.

Memecoin'ler genellikle piyasaya sürüldükten kısa süre sonra patlama yapma potansiyeline sahiptir. Shiba Inu ve Pepe token bu durumun geçmişteki başarılı örnekleridir. Hem Ethereum hem de Solana ağlarında bulunan Moodeng de bu trendi izliyor.

Vitalik Buterin, memecoin'lerin dünyaya fayda sağlayabilecek bir potansiyeli olduğunu daha önce de dile getirmişti. Pazartesi günü bu görüşünü yineleyerek, “Memecoin'lerin dünyaya pozitif katkı sunmaları en iyi şey olur. Böyle anları görmek harika,” dedi.

An itibarıyla MOODENG fiyatı %151.54 artışla 0.0002164 dolara yükseldi. Bu ani çıkışla token, 0.0002 dolar seviyesini güçlü bir şekilde korudu ve son 24 saatte 0.0002651 dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN