Merkez Bankası Başkanı asgari ücret zammını ağzından kaçırdı! Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu

Merkez Bankası Başkanı asgari ücret zammını ağzından kaçırdı! Milyonlarca kişi bu haberi bekliyordu

Milyonlarca vatandaş büyük bir heyecanla asgari ücret zammı beklerken yeni bir gelişme yaşandı. Merkez Bankası başkanı zammı resmen ağzından kaçırdı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye’de milyonlarca kişi, enflasyon karşısında eriyen alım gücü nedeniyle asgari ücrete yapılacak zammı merakla beklerken, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın Washington’da yatırımcılarla yaptığı basına kapalı toplantıdan sızdırılan bilgiler gündemi sarstı. Ünlü ekonomist İris Cibre, Bloomberg’in abonelerine geçtiği haberi kaynak göstererek sosyal medya hesabından paylaştığı bilgiye göre, Karahan’ın asgari ücrete %25 oranında bir zam yapılmasının daha olası olduğunu belirttiği ifade edildi.

p-3.jpg

"NEDEN KRİTİK BİLGİLERİ YABANCILARDAN ÖĞRENİYORUZ?"

İris Cibre, bu gelişmeye sosyal medya üzerinden sert tepki gösterdi ve şunları söyledi: "Neden halkı doğrudan ilgilendiren asgari ücret, kur ve faiz politikası gibi kritik bilgileri hep yabancı kaynaklardan öğreniyoruz? Kendi ülkemizde yaşanan bu gelişmelerin sonucunu bizler çekerken, yabancı yatırımcılar her şeyden önce haberdar oluyor. Bu asimetrik bilgi dağılımı kabul edilemez."

p-4.jpg

ASGARİ ÜCRET 17.002 TL, ZAM BEKLENTİSİ YÜKSEK

Mevcut asgari ücret 17.002 TL olarak belirlenmiş durumda ve yüksek enflasyon nedeniyle milyonlarca vatandaş yeni yıl için yapılacak zammı bekliyor. Ancak, yabancı yatırımcılarla yapılan kapalı toplantılardan sızan bilgilere göre, asgari ücrete %25 zam yapılma ihtimali daha güçlü görünüyor. Bu durumda, asgari ücretin 2025’te 21.252 TL’ye yükselmesi mümkün olabilir.

yeni-proje-7.jpg

Türkiye’de alım gücünün dibe vurduğu bu dönemde, asgari ücretin ne kadar artacağı merak konusu olmaya devam ederken, sızdırılan bilgiler şimdiden büyük yankı uyandırmış durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN