Manuele göre çok daha az yakıyor! Araç almadan önce bu listeye bakın: Türkiye’deki en ucuz otomatik araçlar

Manuele göre çok daha az yakıyor! Araç almadan önce bu listeye bakın: Türkiye’deki en ucuz otomatik araçlar

Türkiye’de son zamanlarda ilginin arttığı bu araçlar manuele göre çok daha az yakıyor. Eğer yeni araç almayı düşünüyorsanız bu listeye mutlaka göz atın. İşte, Türkiye’deki en ucuz otomatik araçlar…

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verilerine göre, Türkiye'de otomobil satışları 2024 yılının ilk 9 ayında %1,3 artış gösterdi. Özellikle otomatik vitesli araçlar, sürüş kolaylığı nedeniyle tüketicilerin tercihinde öne çıkmaya başladı.

OTOMATİK VİTESLİ ARAÇLARIN SATIŞ VERİLERİ

İlk 9 ayda otomatik şanzımanlı araçların satışları 612.978 adetle toplam satışların %90,8’ini oluşturdu. Buna karşın manuel şanzımanlı otomobiller 62.295 adetle %9,2 pay aldı. Bu veriler, sürüş kolaylığı ve konfor arayışının arttığını gösteriyor. Ancak otomatik vitesli araçların kullanımıyla ilgili bazı riskler de mevcut.

turkiyedeki-en-ucuz-otomatik-araclar.jpg

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN UNSURLAR

Otomatik vitesli araçların sağladığı kullanım kolaylığına rağmen, sürücülerin dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunuyor. Ani hızlanmalar, sert gaz tepkileri ve vites konumunu çok hızlı değiştirmek, aracın ömrünü kısaltan faktörler arasında yer alıyor. Uzmanlar, otomatik vitesli araç sahiplerinin bu konulara dikkat etmesi gerektiğini vurguluyor.

YAKIT TÜKETİMİNDE FARKLAR

Araç alım satım sürecinde, otomatik ve manuel vitesli araçların yakıt performansı sıklıkla merak ediliyor. Geçmişte, manuel vitesli araçların yakıt ekonomisi otomatik vitesli araçlardan daha iyi biliniyordu. Ancak teknolojinin ilerlemesiyle, günümüzde bazı otomatik vitesli araçlar, manuel araçlardan daha az yakıt tüketebiliyor. Bu durum, artık yakıt tüketiminin yalnızca vites türüyle değil, motor özellikleriyle de doğrudan ilgili olduğunu göstermektedir.

turkiyedeki-en-ucuz-otomatik-araclar-1.jpg

TÜRKİYE’DE EN UYGUN FİYATLI OTOMATİK VİTESLİ ARAÇLAR

Mevcut piyasa koşullarında 1 milyon TL'nin altında yalnızca üç otomatik vitesli model bulunuyor. Türkiye'de satılan en uygun fiyatlı otomatik vitesli araçlar ise şu şekilde sıralanıyor:

  1. Dacia Spring – 892.000 TL
  2. Hyundai i10 – 965.000 TL
  3. Leapmotor T03 – 999.000 TL
  4. Kia Picanto – 1.010.000 TL
  5. Renault Taliant – 1.090.000 TL
  6. Hyundai i20 – 1.101.000 TL
  7. Citroen C3 – 1.140.000 TL
  8. Renault Clio – 1.189.000 TL
  9. Hyundai Bayon – 1.229.000 TL
  10. Kia Stonic – 1.270.000 TL

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN