Hazine ve Maliye Bakanlığı, yeni vergi düzenlemelerine gidiyor. Bakanlık, şimdi de vergi levhası ve vergi numarası sorgulamayı ücretli yapmaya karar verdi. Bakanlık kaynaklarına göre taslak çalışma onaylanırsa eylül ayı itibarıyla yürürlükte olacak.
Hazine ve Maliye Bakanlığı vergiyle ilgili tüm sorgulamalardan artık ücret alacak. Dijital Vergi Dairesi ve e-devlet üzerinden ücretsiz şekilde yapılabilen mükellefiyet, vergi levhası sorgulama ve doğrulama, şahıs veya şirketlerin ödediği vergi/ kurumlar vergisini sorgulamak artık ücretli.
Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, vergi kimlik numarası sorgulama 0,25 TL, vergi kimlik numarası doğrulama 0,25 TL olarak belirlenirken, vergi levhası sorgulama, vergi levhası doğrulama 0,75 TL olacak. Ücretler, sorgulama başına alınacak.
KDV VE MUHTASAR BELGELERİ
Gazete Duvar'ın haberine göre; her ay beyan edilen KDV ve muhtasar (şirkete göre 3 ayda bir) beyannamelerinde ortaya çıkan vergi dışında, maktu şekilde ücret alınacak. KDV ve muhtasar beyannamelerinden alınacak ücret ise 25 TL.
BİLANÇO, GELİR TABLOSU, HESAP ÖZETİ
Taslak onaylanırsa, geçici vergi, gelir vergisi ve kurumlar beyannamelerine yer verilmek zorunda olunan bilanço, gelir tablosu ve hesap özeti kısımlarından da ek ücret alınacak.
Bilanço ekinden 360,10 TL, gelir tablosu, işletme hesap özeti ve serbest meslek hesap özeti eklerinden 171,90 TL ücret alınacak.
Geçici vergi beyannamesine ek olarak alınacak maktu ücret 25 TL olarak belirlendi. Gelir vergisi beyannamesi ücreti ise 50 TL. Kurumlar vergisi beyannamesinden alınacak maktu ücret 75 TL olacak.
Emlak vergisi için bedeller belli oldu: 370 lira ile 16 bin 968 lira arasında değişecek
'VERGİ BORCU YOKTUR' BELGESİ 5 TL'YE VERİLECEK
Firmaların, Dijital Vergi Dairesi sisteminden yıllardır ücretsiz olarak almış olduğu ve kamu kurumlarına verdiği hizmetin bedelini alması için idareye sunulması gereken “Vergi borcu yoktur” belgesi için de artık 5 TL alınacak.
Dünya markaları Türkiye stratejisini gözden geçiriyor: Gümrük vergisi piyasaları etkileyecek
Bakanlık kaynaklarına göre taslak çalışmanın, onaylanırsa eylül ayı itibarıyla yürürlüğe girmesi bekleniyor.