Maliye mobilya sektörünü radarına aldı! 53 milyonluk ceza

Maliye mobilya sektörünü radarına aldı! 53 milyonluk ceza

Hazine ve Maliye Bakanlığı, mobilya sektöründeki kayıt dışı faaliyetlere yönelik kapsamlı bir denetim gerçekleştirdi. 29 ilde eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde 17 bin 258 işletme denetlenirken, yaklaşık 53 milyon lira tutarında suistimal cezası kesildi.

Mobilyacıların imalatçı veya satıcı olarak örgütlendiği İstanbul'da MODOKO ve MASKO, Ankara'da da Siteler gibi yerler başta olmak üzere, üretimin yoğun olduğu 29 kentte faaliyette bulunan mükelleflere denetim yapıldı.

Denetimlerde, kayıt dışı hasılat, yanlış KDV uygulaması, başkasına ait banka hesaplarının kullanılması, kayıt dışı işçi çalıştırılması gibi birçok usulsüzlük tespit edildi. Ayrıca, 463 işletmenin mükellefiyet kaydı olmadığı, 52 işçinin ise kayıt dışı çalıştırıldığı belirlendi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN UYARI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışılıkla mücadelede kararlı olduklarını belirterek, "Çok kazanandan ve kayıt dışı olandan vergi almak için ne gerekiyorsa yapacağız. Denetimlerimiz, sektörler kayıt dışı faaliyet gösterenlere odaklanıyor." dedi. Şimşek, dürüst mükelleflerin her zaman yanında olacaklarını vurguladı.

Bu denetim, mobilya sektöründe kayıt dışılığın boyutlarını gözler önüne serdi. Kesilen yüksek tutardaki cezalar, sektörde kayıt dışı faaliyet gösterenleri caydırıcı bir etki yaratması bekleniyor. Uzmanlar, bu tür denetimlerin sektörde şeffaflığı artıracağı ve adil rekabet koşullarının oluşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN