Kredisini ödeyemeyenlerin sayısı korkuttu... Prof. Dr Babuşçu: Sefalet süreci artarak devam ediyor

Kredisini ödeyemeyenlerin sayısı korkuttu... Prof. Dr Babuşçu: Sefalet süreci artarak devam ediyor

Türkiye Bankalar Birliği'nin paylaştığı verilere göre Bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe alınan kişi sayısı mayıs ayında geçtiğimiz yıla göre yüzde 39 artarak 750 bin kişi oldu. Verileri değerlendiren Prof. Dr. Şenol Babuşcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, "Sefalet ve yoksulluk süreci artarak devam ediyor ve devam da edecek…" dedi.

Enflasyon ve hayat pahalılığı cep yakmaya devam ederken, vatandaşlar ihtiyaçlarını kredi ve kredi kartlarıyla karşılamak zorunda kalıyor. Türkiye Bankalar Birliği'nin açıkladığı verilere göre bireysel kredi veya kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı 2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yıla göre 211 bin artarak 750 bine yükseldi.

Prof. Dr. Şenol Babuşcu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşıma göre; Mayıs 2024 sonu itibariyle takipteki kredi oranı en yüksek yüzde 4,9 ile inşaat sektöründe oldu. Bireysel kredilerde en yüksek ödememe oranı ise yüzde 3,3 ile ihtiyaç kredileri oldu.

Türkiye Bankalar Birliği'nin verilerini paylaşan Babuşçu, "Sefalet ve yoksulluk süreci artarak devam ediyor ve devam da edecek…" değerlendirmesinde bulundu.

TBB'den yapaılan açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

"2024 yılı Ocak-Mayıs döneminde, bir önceki yılın aynı ayına göre bireysel kredi veya bireysel kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş kişi sayısı yüzde 39 artarak 750 bin kişi oldu.

Risk Merkezi verilerine göre, Mayıs 2024 itibarıyla bireysel kredi kartlarını da içeren bireysel kredilerde tasfiye olunacak alacaklar bir önceki yıl aynı döneme göre yüzde 95 artış ile 72 milyar TL oldu."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN