Kredi kartı limitini düşürmek için başvuran vatandaşlar: Ne oldu daha önce topladıkları paralara?

Kredi kartı limitini düşürmek için başvuran vatandaşlar: Ne oldu daha önce topladıkları paralara?

Savunma Sanayii Destekleme Fonu için 100 bin lira ve üzeri limitli kredi kartlarından yıllık 750 lira katkı payı alınmasını öngören teklife vatandaşlar, "Bu hükümetin çöküşüdür" diye tepki gösterdi. Bir vatandaş, "Paralar kim bilir nerelere gider. Ne oldu daha önce topladıkları paralara? Deprem paraları gitti. Nereye gidiyor bu paralar" diye konuştu.

AK Parti'nin Savunma Sanayii Destekleme Fonu'na yeni kaynak sağlamak için hazırladığı yasa teklifine tepkiler sürüyor. Teklifte, 100 bin lira üzerinde kredi kartı limiti bulunanlardan yıllık 750 lira fon payı kesintisi yapılmasının öngörülmesi nedeniyle bankalara başvuran vatandaşlar, limitlerinin düşürülmesini istiyor.

'NE OLDU DAHA ÖNCE TOPLADIKLARI PARALARA?'

Daha önce benzer amaçlarla toplanan paraların nereye harcandığını soran bir vatandaş, "Bu iktidar artık ne yapacağını bilemiyor. Sinekten yağ çıkartıyor. 5'li çetenin vergilerini affedeceğine... Onlara dokunmuyor. Onların vergilerini affediyor. İşçilerin, memurların, emeklilerin de kredi kartından 750 lira alacakmış. Savunmaya verilecekmiş. Kim bilir nerelere gider. Ne oldu daha önce topladıkları paralara? Deprem paraları gitti. Nereye gidiyor bu paralar? Millet gene aç. Bu hükümetin çöküşüdür" sözleriyle tepki gösterdi.

'HER ŞEYDEN VERGİ ALIYORLAR'

Vergi artışlarına tepki gösteren bir diğer vatandaş, "Her şeyden verdi alıyorlar. Bu nedir ben anlayamadım? Zaten durumumuz kötü, geçinemiyoruz. Bir de vatandaşa ekstra vergi yüklüyorlar. Zaten 2kredi kartı borcumuz var. Bu devirde borçsuz geçinmek mümkün mü?" dedi.

BİRÇOK KALEME VERGİ GELİYOR'

Ekonominin giderek kötüleştiğine işaret eden bir başka vatandaşsa "Çok yanlış bir şey. Zaten bankalar alıyor. Ekonomik olarak zor durumda olan vatandaştan bunun alınması çok daha kötü olacak. Yanlış bir şey. Ben limitimi düşürdüm. Ekonomi çok kötü. Alım gücü çok düştü. Hükümet vergi getirmeyeceğini söylüyordu. Şimdi savunma sanayi için vergi getiriyorlar. Birçok kaleme vergi geliyor" şeklinde konuştu.

'LİMİTİM 100 BİNİN ÜZERİNDEYDİ, 99 BİN LİRAYA DÜŞÜRDÜM'

Teklifi görür görmez kredi kartı limitini düşürdüğünü anlatan bir yurttaş "Limitim 100 binin üzerindeydi, 99 bin liraya düşürdüm. Devamlı kullandığımız için lazım oluyordu kartlar ama düşürdüm. Bankayı aradığımda, 'daha kanunlaşmadı' dediler. Ben gene de düşürdüm. Kredi kartıyla geçiniyoruz" dedi.

Başka bir vatandaş da "Çok yanlış. Gidişatımız da yanlış durumlar da kötü. Vatandaşın durumu kötü" diyerek tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN