Kötü günler bitti, daha kötüleri kapıda! Ünlü ekonomist açıkladı: Şirketler batacak, insanlar işsiz kalacak…

Kötü günler bitti, daha kötüleri kapıda! Ünlü ekonomist açıkladı: Şirketler batacak, insanlar işsiz kalacak…

Ekonomide yaşanan sallantılar vatandaşı tedirgin ederken herkesi daha büyük bir tedirginliğe itecek o açıklama ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'dan geldi. Kötü günler bitti şimdi sırada daha kötüleri var. Şirketler tek tek batacak insanlar işsiz kalacak. İşte ünlü ekonomist Atilla Yeşilada'nın o açıklamaları…

Katıldığı bir YouTube yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulunan ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, işsizliğin artacağını belirterek şirketlerin tek tek batışa doğru sürükleneceğini işaret etti. Kredi kartlarındaki faiz oranlarının yükselmesi ve parasal sıkılaşma politikasının şirketlere ağır bir darbe uyguladığını belirten Yeşilada, şirketlerin borçlarını ödeyemediği için tek tek iflas ettiğini belirtti.

ŞİRKETLER BATIŞI SÜRÜKLENECEK

Son zamanlarda iflas eden şirketleri sık sık duyar olduk. Bununla birlikte İşsizlik sorunu da baş gösterirken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada, gidişatın iyi olmadığını belirterek şirketlerin batacağını ve işsizliğin artacağını vurguladı. Yeşilada, “Batacaklar. İşsizlik artacak. Türkiye'de ilk 7 ayda 1.775 tane konkordato gerçekleşmiş. Türkiye'de 1 milyon kayıtlı şirket var; az bile olmuş, 175 bin tane olsa daha iyi olurdu. Bu batanlar yüzde 90'ı teşkil ediyor. Artık yaşam şansı kalmayan bir toplumun ve devletin onlara sunduğu kaynakları boşuna sarf eden şirketler. O şirketlerin işten çıkartılanlarının hiçbirisi de iş bulamayacak diye bir şey söz konusu değil” açıklamalarında bulundu.

Atilla Yeşilada borsa için tarih vererek uyardı! Kritik altın ve petrol yorumu - Paraanaliz

İflas eden şirketlerin çoğunun düşük katma değerli ve düşük teknoloji ürünler ile hizmet sunan şirketler olduğunu dile getiren Yeşilada, boşta kalanların benzer dallarda çok farklı işlerde çalışabileceğine dikkat çekti. Kimseyi küçümsemediğini belirten Yeşilada, tekstilde sıradan bir işçinin işsiz kalması durumunda gidip bir AVM'de veya bir dükkanda çalışmaya başlayacağını belirtirken hizmet sektöründe çalışanların ise restoranda iş bulabileceğini aktardı.

NASIL BİR YOL İZLENMELİ?

İflas ile birlikte meydana gelen işsizlik sorununa değinen Yeşilada, konjonktürel işsizliğin oluştuğunu söyledi. İşsizlik sorununun ekonomide istikrarı sağlamanın vazgeçilmez bir şartı olduğunun altını çizen Atilla Yeşilada, şu açıklamalarda bulundu:

Bu gidişle firmalar batacak, artık yeni normalimiz iflaslar! - Kocaeli Haberleri Kocaeli Gazeteleri Kocaeli Haber Kocaeli Gazetesi | Kocaeli Şehir Gazetesi

”Eğer işsizliği konuşacaksak, biz TÜİK rakamlarına göre ortaya çıkan yüzde 17,5 genç işsizliği ve pandemiden bu yana düşmeyen yüzde 30 geniş kapsamlı işsizliği konuşalım. Bunlar, Erdoğan'ın rant rejiminin kayırmacı rejiminin doğal sonuçlarıdır ve bunları değiştiremezsiniz. Bunları değiştirmek için iktidarın değişmesi, Türkiye'nin gerçekten samimi bir şekilde rasyonel bir politika ve sosyal adalet düzenine geçmesi gerekebilir”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN