Köprü ücretlerine büyük zam geliyor! 1 Temmuz itibariyle geçerli yeni tarife açıklandı

Köprü ücretlerine büyük zam geliyor! 1 Temmuz itibariyle geçerli yeni tarife açıklandı

Araç sahiplerine kötü haber! Endişeyle beklenen temmuz ayına sayılı günler kaldı. Temmuz ayı zamları kendisiyle getirecek. Bir zam da köprü ücretlerine! 1 Temmuz itibariyle geçerli yeni tarife açıklandı...

Temmuz ayında beklenen zamlar birçok vatandaşı şimdiden endişelendirmeye başladı. Araç sahiplerine kötü haber geldi. Köprü ücretlerine büyük zam yolda.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayında köprü geçiş ücretlerine zam geleceğini açıkladı. Yap-işlet-devret (YİD) projeleri kapsamında işletmeci firmalara yapılan ödemeler, yılın ilk yarısında 18 milyar lirayı aştı. Hazine'nin ödediği bu yüksek tutar, kur farkı ve maliyet artışlarının bir sonucu olarak gösteriliyor.

İLK 6 AYDA 18 MİLYAR 593 MİLYON TL ÖDENDİ

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, Hazine, YİD projeleri olan Osmangazi, Çanakkale ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile Avrasya Tüneli için sadece ilk 6 ayda işletmeci firmalara 18 milyar 593 milyon TL ödedi. Deniz Yavuzyılmaz, hükümetin şirketlerin kur kaybını telafi etmeye çalıştığını ve dolarları belirli şirketlere aktarmaya devam ettiğini belirtti.

YENİ GEÇİŞ ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK?

1 Temmuz itibarıyla köprü ve tünel geçiş ücretleri yeni kur ayarı ile birlikte güncellenecek. İşte yeni tarifeler:

Osmangazi Köprüsü: 1,808 TL

Çanakkale Köprüsü: 740 TL

Avrasya Tüneli: 213 TL

Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 180 TL

Yavuzyılmaz, bu geçiş ücretlerine ek olarak geçiş yapan her araç için fark ödemelerinin de artacağını belirtti. Yeni fark ödemeleri ise şu şekilde olacak:

Osmangazi Köprüsü: 1,409 TL

Çanakkale Köprüsü: 321 TL

Yavuz Sultan Selim Köprüsü: 131 TL

Avrasya Tüneli: 101 TL

Deniz Yavuzyılmaz, temmuz ayında yapılacak zammın yıl sonunda Hazine'nin ödemelerini daha da artıracağını ve bu projeler için bir önceki yıla göre iki kat fazla ödenek ayrılacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN