Koç Holding'den milyonları şaşkına çeviren hamle! Türkiye'nin ünlü 7 hastanesinin hisselerini satın aldı

Koç Holding'den milyonları şaşkına çeviren hamle! Türkiye'nin ünlü 7 hastanesinin hisselerini satın aldı

Koç Holding'den milyonları şaşırtan hamle! Türkiye'nin ünlü 7 hastanesinin hissesini satın aldı! Hisselerin toplam fiyatı 80 milyon euroyu aşıyor...

Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu olan Koç Holding, Mart ayında Antalya'da faaliyet gösteren Anatolia Hospital'ın yüzde 80 hissesini satın aldığını açıklamıştı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bildirime göre, satın alma bedeli ve diğer detaylar kamuoyuyla paylaşılmış, geçtiğimiz günlerde ise devir işlemlerinin tamamlandığı bildirilmişti.

KOÇ HOLDİNG'DEN STRATEJİK HAMLE: 7 HASTANE BİRDEN SATIN ALINDI

Koç Holding şirketini satışa çıkardı | Piyasa Haberleri

2024 yılının ilk aylarında bazı iştiraklerini satma kararı alan Koç Holding, amiral gemisi Yapı Kredi'yi Birleşik Arap Emirlikleri merkezli bir kuruluşa satmak için görüşmelerde bulunmuştu. Bu görüşmeler sırasında, "Türkiye pazarındaki yatırımlarını azaltıyor" ve "Koç Holding, likiditeye geçiyor" gibi yorumlar ortaya çıkmıştı. Ancak Koç Holding, bu söylentileri büyük bir satın alma işlemiyle sonlandırdı. Mart ayında KAP'a yapılan açıklamada, 82 milyon 776 bin 249 euro karşılığında Antalya'da bulunan 7 hastanenin sahibi Anatolia Hospital'ın hisselerinin yüzde 80'ini satın aldığı belirtilmişti.

Yapı Kredi'nin satış görüşmelerini askıya alan Koç Holding, geçtiğimiz günlerde Anatolia Hospital'ın devir işlemlerini tamamladı. KAP'a yapılan açıklamada, satın alma işlemine ilişkin şu ifadeler yer aldı:

"KMC'nin yönetimi ve pay sahiplerinin hak ve yükümlülükleri ile kalan paylara yönelik esasları düzenlemek üzere, Şirketimiz ve KMC'de toplam yüzde 20 paya sahip olan Güngör Fatih Çaylak ve Ata Demirel (Azınlık Hissedarlar) arasında bir Pay Sahipleri Sözleşmesi imzalanmıştır. Pay Sahipleri Sözleşmesi uyarınca tarafların paylarını belirli istisnai haller haricinde 31 Mart 2026 tarihine kadar satmama taahhüdü ile 31 Mart-30 Haziran 2026 arasında kullanılmak üzere Koç Holdingin alım opsiyonu, Azınlık Hissedarlar'ın ise satma opsiyonu bulunmaktadır."

KOÇ HOLDİNG'İN YENİ HASTANE YATIRIMLARI

koc.jpg

Vehbi Koç Vakfı aracılığıyla İstanbul'daki Koç Üniversitesi Hastanesi gibi önemli sağlık yatırımları bulunan Koç Holding, Anatolia Hospital'ın bünyesine katılmasıyla sağlık sektöründeki varlığını daha da güçlendirdi. Satın alınan hastaneler şunlardır:

  • Anatolia Hospital Antalya
  • Anatolia Hospital Lara
  • Anatolia Hospital Kemer
  • Anatolia Hospital Aspendos
  • Anatolia Hospital Side
  • Anatolia Hospital Alanya
  • Anatolia Hospital Belek

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN