İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 3,7 asgari ücrete denk

İPA: İstanbul’da yaşamanın maliyeti 3,7 asgari ücrete denk

İPA tarafından Haziran ayı için hazırlanan "İstanbul'da Yaşam Maliyeti Araştırması"na göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 79,5 oranında arttı. Araştırmada dört kişilik bir ailenin ortalama aylık yaşam maliyeti 63 bin 524 TL olarak hesaplandı. Bu rakam 3,7 asgari ücrete denk geliyor.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) tarafından Haziran 2024 ayı için hazırlanan "İstanbul'da Yaşam Maliyeti Araştırması" sonuçları açıklandı. İstanbul'da ortalama yaşam maliyetin geçtiğimiz aya göre 2.101 TL artarak 63.524 TL'ye yükseldi. Bu rakam 3,7 asgari ücrete denk geliyor ve bir önceki yılın Haziran ayına göre yüzde 79,5 oranında artışı temsil ediyor.

Temel tüketim maddeleri bir önceki yılın haziran ayıyla karşılaştırıldığında en yüksek oranlı fiyat artışı nohutta yaşandı.

Nohutun fiyatı geçen yıla göre yüzde 89,1 oranında arttı. Bütün tüketim maddeleri incelendiğinde ise en yüksek artış ağız ve diş bakımı ürünlerinde oldu. Ağız ve diş bakımı ürünlerinin fiyatı geçen yıla göre yüzde 206,2 oranında arttı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN