İngiliz ekonomist Ash'ten Fitch yorumu: Türkiye hak etti

İngiliz ekonomist Ash'ten Fitch yorumu: Türkiye hak etti

Dünyaca ünlü ekonomist Timothy Ash, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltme kararını yorumladı. Ash, not artırımının seçimlerden sonra uygulanan politikalara bakıldığında "hak edilmiş" olduğunu savundu. Ash, enflasyon ve rezervlerdeki baskı nedeniyle piyasaların gergin olduğu bir ortamda kararın gelmesinin ise "zamanlamanın ilginç" olduğunu öne sürdü.

Londra merkezli Bluebay Varlık Yönetimi'nin Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Timothy Ash, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltme kararını değerlendirdi. Ash, kararın seçimlerden sonra yapılan politika düzenlemelerinin bir sonucu olarak "hak edildiğini" ifade etti.

Fitch Ratings'in Türkiye'nin kredi notunu "B" seviyesinden "B+" seviyesine yükseltmesi ve not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirmesi, piyasalarda dikkatle karşılandı. Timothy Ash'a göre, son haftalarda enflasyon, lira ve rezervler üzerindeki baskılar göz önünde bulundurulduğunda bu zamanlamayı "ilginç" buluyor.

f-copy-001.jpgİngiliz ekonomist Timothy Ash

Derecelendirme kuruluşunun açıklamasına göre, not artışı ve görünümdeki bu pozitif değişiklik, Haziran 2023'ten itibaren uygulanan politikaların dayanıklılığını ve etkinliğini yansıtıyor. Fitch, Türkiye'nin makroekonomik politika duruşunun tutarlılığını ve enflasyonda görülen önemli düşüşü öne çıkararak, ülkenin ekonomik performansına olan güvenini artırdığını belirtti.

Timothy Ash, bu gelişmelerin Türkiye ekonomisi için olumlu bir sinyal olduğunu ve seçimler sonrası uygulanan politika düzenlemelerinin uluslararası arenada takdir topladığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN