Hyundai'den büyük ayıp! Binlerce aracını geri çağırıyor: O modellerin hepsi hatalı çıktı

Hyundai'den büyük ayıp! Binlerce aracını geri çağırıyor: O modellerin hepsi hatalı çıktı

Hyundai’nin o modelini alanlara kötü haber! Hyundai'den büyük ayıp! Binlerce aracını geri çağırıyor. O sensörü gördüyseniz sakın sürmeyin! O modellerin hepsi hatalı çıktı...

Hyundai, ABD sınırları içerisinde 2023 model Santa Fe araçlarının büyük bir kısmını hava yastığı problemi nedeniyle geri çağırma kararı aldı. Karayolu Güvenliği Trafiği İdaresi'nin (NHTSA) yaptığı açıklamaya göre, yanlış kablolama nedeniyle hava yastıkları ya çalışmayı durduruyor ya da kendiliğinden açılabiliyor.

49 BİN 719 ADET BULUNUYOR

Hyundai Santa Fe Özellikleri, Fiyatı ve Çıkış Tarihi - Tamindir

Bu geri çağırma kapsamında tam olarak 49.719 adet Santa Fe modeli bulunuyor. Resmi verilere göre, geri çağırılan modellerin 40.144 adedi içten yanmalı motorlu Santa Fe'lerden, 9.575 adedi ise hibrit modellerden oluşuyor.

SORUNUN KAYNAĞI

Sorunun kaynağı, zemin boyunca uzanan ana kablo demetinin kötü yerleştirilmesinden kaynaklanıyor. İkinci sıra koltuğun yolcu tarafına sürtünerek hasar görebilen bu kablo demeti, hava yastıklarının devre dışı kalmasına ya da beklenmedik anlarda açılmasına neden olabiliyor.

NHTSA verilerine göre, bu sorundan etkilenen en az bir otomobilde arka koltuk yan hava yastıkları beklenmedik şekilde patlamış. Hyundai'nin yaptığı araştırmalar sonucunda ise 5 Şubat 2024 tarihinden bu yana sekiz adet modelin bu durumdan etkilendiği tespit edildi. Araç sahipleri, hava yastığı uyarı ışığının yanması durumunda bu arızanın varlığından haberdar olabilirler.

Hyundai, ABD'de geri çağırma işlemlerini başlatmış durumda. Arızalı araç sahipleri, araçlarını ücretsiz olarak tamir ettirebilecekler. Hyundai, araçlardaki kablo demetini tamamen yenileyerek kullanıcılarına teslim edecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN