Hijyen sorunlarıyla dikkat çekti, ekonomik darboğaza battı! Türk ismiyle anılan restorandan kötü haber: Hemen kapatılacak

Hijyen sorunlarıyla dikkat çekti, ekonomik darboğaza battı! Türk ismiyle anılan restorandan kötü haber: Hemen kapatılacak

Türk ismiyle anılan ve herkesin akın ettiği o restorandan kötü haber geldi. Restoran hijyen sorunlarıyla dikkat çekerken aynı zamanda ekonomik darboğaza da batınca kapatılması kaçınılmaz sonu oldu…

Koronavirüs salgını sonrası ekonomik sıkıntılarla boğuşan ABD’de iflasların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak, Türkiye adını kullanan popüler restoran zinciri Turkey Leg Hut, hijyenik sorunlar ve biriken borçlar nedeniyle iflas etti.

HİJYENİK SORUNLAR SONUNU GETİRDİ

Houston’daki Sağlık Bakanlığı, Turkey Leg Hut restoranını yaklaşık 34 ihlal nedeniyle kapatma kararı aldı. Mahkeme tarafından atanan bir kayyum, restoranın kalıcı olarak kapatılmasını öngören bir dilekçe sundu. Khou.com’a göre, sağlık departmanı 35 ihlal tespit etti ve bunlardan bazıları "kamu sağlığı için yakın tehdit" oluşturduğu belirtildi.

turkey-leg-hut-iflas-1.jpg

İFLAS SÜRECİ VE BORÇLAR

Turkey Leg Hut sahibi Nakia Holmes, işletmenin varlıklarının yaklaşık 50.000 dolar değerinde olduğunu belirterek 11. Bölüm iflas dilekçesi sundu. Başvuru, işletmenin bir mütevelli heyeti yönetimi altında devam edebileceği umuduyla Mart ayında yapıldı. Ancak sağlık ihlalleri ve diğer sorunlar nedeniyle mahkeme tarafından atanan mütevelli, işletmenin tasfiye edilmesi için 7. Bölüm iflasına yönelik işlemleri başlatma talebinde bulundu.

turkey-leg-hut-iflas-2.jpg

Restoran, 5 milyon dolar borçla dikkat çekiyor. 2018 yılında, kirayı ödemediği iddiasıyla ortak sahibi Nakia Price'a karşı bir dava açıldı ve bu hukuk davası hala devam ediyor. Ayrıca, Delaware merkezli US Foods, Turkey Leg Hut’a karşı 85.106,17 dolar borç iddiasıyla dava açmış ve toplam borcun, faiz oranı ve avukatlık ücretleriyle birlikte 1.288.583,12 dolara ulaştığı belirtilmişti.

turkey-leg-hut-iflas-3.jpg

Bu yılın Mart ayında Turkey Leg Hut iş ofisinde bir yangın çıktı. Nakia, sosyal medyada yaptığı bir paylaşımda, restoranın yanmadığı için minnettar olduğunu ifade etti. Ancak tüm bu yaşananlar, işletmenin içinde bulunduğu zor durumu daha da ağırlaştırdı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN