Hazine yarın tahvil ihalesi düzenleyecek

Hazine yarın tahvil ihalesi düzenleyecek

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yarın devlet tahvili ihalesi düzenleyecek.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yayımladığı iç borç ihraç takvimine göre, yarın düzenlenecek ihalede, 2 yıl (728 gün) vadeli, 6 ayda bir yüzde 18 kupon ödemeli sabit kuponlu devlet tahvilinin ilk ihracı yapılacak.

TAHVİL İHALESİ NEDİR?

İhraç edildikleri tarihten 1 yıl ve uzun vadeli olanlara Devlet Tahvili; 1 yıldan kısa vadeli olanlara Hazine Bonosu adı verilir. TL cinsinden iç borçlanma senetleri olan devlet tahvilleri ve hazine bonoları, yatırımlarını orta ve uzun vadede güvenle değerlendirmek isteyen yatırımcılara hitap eder. Uzmanlara göre likidite seviyesi yüksek olup, hazine bonosu ve devlet tahvilinin yatırımcı tarafından kolay bir şekilde nakde çevrilmesi mümkün. Vade süresi sona erdiğinde belirli bir kazancı yatırımcıya garanti eder.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN