Hatay'da kendi çabasıyla bahçesinde yetiştirdi! Kilosu 200 TL'den pazarda peynir ekmek gibi satıyor: "Lezzeti şeker gibi"

Hatay'da kendi çabasıyla bahçesinde yetiştirdi! Kilosu 200 TL'den pazarda peynir ekmek gibi satıyor: "Lezzeti şeker gibi"

Pazarda kilosu 200 TL'ye satılan o ürünü kendi çabasıyla bahçesinde yetiştirdi. Şeker gibi tadıyla peynir ekmek gibi satışına başladı. Hatay'da yaptığı bahçesinde örnek olacak ilk hasat geldi. İşte tüm detaylar...

Hatay'da, evinin 60 metrekarelik bahçesine sera kurdu. Serada ürettiği o ürünün pazarda kilosunu 200 TL'ye satıyorlar. Üretimi şeker pare olan vatandaş peynir ekmek gibi satmaya başladı. İşte ilk hasattan bahsedilenler...

YILIN İLK HASADI GELDİ

Evinin 60 metrekarelik bahçesinde sera kuran çiftçi Abdullah Yıldırım, ilk hasadını aldı. Bölgenin iklim koşullarına uygun olarak üretilen çilekler, bölgede yoğun istek görüyor. Yayladağı ilçesi Bezge Mahallesi'nde ikamet eden Yıldırım, evinin bahçesine kurduğu serada çilek üretimine başladı. İlk hasadını 2024 yılında yaparken, serada çilek üretimini artırarak depremden yaşanan sorunlara karşı ekonomik katkı sağlamayı hedefliyor.

hatayda-depremzede-ciftciden-ilk-cilek-hasadi-2-result.webp

KİLOSU 200 TL'DEN GİDİYOR

Serada ürettiği için erken mahsul verdiğini söyleyen Yıldırım, kilo fiyatının 200 TL seviyelerinde olduğunu belirtti. Çilek yetiştirmek için küçük bir sera kuran Yıldırım, yeğeninden destek alarak bu işe devam ettiğini paylaştı.

Hasadın iyi olduğunu söyleyerek, "Fiyatı 200 ile 250 TL'den veriyoruz. Rabbim bereket versin, güzel. Bu kadar beklemiyordum ama rabbim kısmetimizi bol verdi. Lezzeti çok güzel, doyum olmuyor” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN