Getir, o Körfez ülkesine satıldı! Online alışverişin lideriydi, apar topar devredildi

Getir, o Körfez ülkesine satıldı! Online alışverişin lideriydi, apar topar devredildi

Rekabet Kurumu, alışveriş platformu Getir'in tek kontrolünün Körfez ülkesine devredilmesine onay verdi. 2015 yılında Nazım Salur tarafından kurulan Getir, yabancı sermayeye geçti. İşte, Getir'in yeni sahibi...

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Mubadala Investment Company PJSC, internet tabanlı alışveriş platformu Getir'in tek kontrolünü devralmak için Rekabet Kurumu'na başvurmuştu. Rekabet Kurumu, Getir Perakende Lojistik Anonim Şirketi'nin tek kontrolünün Mubadala Investment Company PJSC tarafından devralınması işlemine onay verdiğini duyurdu.

GETİR'İN SAHİBİ KİM? GETİR KİME SATILDI?

Webrazzi'de yer alan habere göre, 250 milyon dolar yatırım alan Getir'in yeniden yapılanmasının ardından Rekabet Kurumu'nun da onay vermesiyle birlikte Türkiye'deki online market ve yemek teslimat hizmeti işinde yönetim ve çoğunluk hissesi Mubadala Investment Company'e geçti.

Mubadala'nın çoğunluk hissesine sahip olduğu Türkiye'deki online market ve yemek teslimatı şirketi ise yeni CEO Batuhan Gültakan tarafından yönetilecek. Mubadala'nın başkanlığını Mansour bin Zayed Al Nahyan, CEO'luğunu ise Khaldoon Khalifa Al Mubarak yapıyor.

GETİR HANGİ ÜLKEYE AİT?

Nazım Salur ve Getir'in kurucuları ise yeni yapılanma sonrası oluşan grupta azınlık hisselerine sahip olmaya ve yönetim kurulunda yer almaya devam edecek. Getir kurucularının büyük ortak olarak yöneteceği yeni grupta ise e-ticaret alanında faaliyet gösteren N11, mobilite alanında faaliyet gösteren GetirBiTaksi ve GetirAraç, kariyer platformu Getirİş ve New York'ta market ürünleri teslimatı alanında faaliyet gösteren FreshDirect yer alıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN