Ford Otosan'da grev kararı

Ford Otosan'da grev kararı

Ford Otosan, Türk Metal Sendikası'nın grev kararı aldığını bildirdi. Ford açıklamasında grev kararı uygulama tarihinin sonradan belirleneceği bildirildi.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile Türk Metal Sendikası (MESS) arasındaki toplu iş sözleşmesi müzakere süreci anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine birçok noktada greve gidileceği belirtiliyor.

GREV KARARI KAP’A BİLDİRİLDİ

Ford Otosan’dan KAP’a yapılan açıklamada MESS ile Türk Metal Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde sendika tarafından grev kararı alındığı bildirildi. Yürütülen toplu pazarlık süreci yaklaşık 150 bin metal işçisi için yapılıyor.

1kapak-001.jpg

Ford açıklamasında grev kararı uygulama tarihinin sonradan belirleneceği bildirildi.

Benzer açıklamayı Türk Traktör de yaptı.

OTURUMLAR ANLAŞMAZLIKLA SONUÇLANMIŞTI

MESS, uyuşmazlık tutulmasının ardından 29 Aralık 2023 günü yapılan 6. oturumda teklifini yüzde 50’ye, 5 Ocak 2024 günü yapılan 7. oturumda ise yüzde 60’a çıkarmıştı. Ancak bu teklifler de Türk Metal tarafından kabul edilmemişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN