Fiyatını ve özelliklerini duyan sipariş yağdırdı! Xiaomi'nin ilk arabası resmen yola çıktı

Fiyatını ve özelliklerini duyan sipariş yağdırdı! Xiaomi'nin ilk arabası resmen yola çıktı

Teknoloji devi Xiaomi ilk arabasını yollara çıkardı. Milyonların beklediği model fiyatı ve özellikleriyle yoğun ilgi görüyor. Sipariş yağmuruna tutulan model sadece 15 dakikada 510 kilometre gidiyor. İşte tüm detaylar...

BURAK ÖZTOPRAK

Xiaomi'nin geçtiğimiz dönemlerde duyurduğu SU7 modeli yola çıktı. Fiyatı ve özellikleriyle beğenileri kazanan yeni elektrikli, şimdiden 20.000 sipariş aldı. Sipariş yağmuruna tutulan bu model için teslimatlar o tarihten itibaren başlayacak.

YENİ DÖNEMİN KAPILARINI ARALADI

Xiaomi, teknoloji dünyasında yaptığı yeniliklerle tanınırken, şimdi de otomobil sektörüne hızlı bir giriş yapıyor. Şirketin ilk elektrikli otomobili olan SU7, 29.870 dolarlık başlangıç fiyatıyla resmi olarak satışa sunuldu. Bu hamle, elektrikli araç piyasasında yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.

SU7, kısa sürede büyük ilgi gördü. Xiaomi, 7 dakikada 20.000 sipariş aldığını duyurarak, ürünün piyasadaki büyük boşluğu doldurduğunun sinyalini verdi. Şirket, Pekin'deki fabrikasının tam kapasite çalıştığında her 76 saniyede bir SU7 üreteceğini ve birkaç hafta içinde teslimatlara başlayacağını belirtiyor.

188d0b4c14a6b4ebf82e8f05d6bdd219.jpg

SÜRÜCÜSÜZ PARK ÖZELLİĞİ DE GELİYOR

Modelin en dikkat çekici özelliklerinden biri, 15 dakika içinde 510 km menzile ulaşabilmesi. SU7 Max olarak adlandırılan en üst paket, 101 kWh kapasiteli bir NMC batarya, %99,6 verimlilik sunan silikon karbür çipli inverter ve 871V elektrik mimarisi gibi özelliklere sahip. Ayrıca, 810 kilometre menzil sunuyor ve iki elektrik motoruyla 673 HP güç, 838 Nm tork üretiyor.

Xiaomi'nin akıllı sürüş sistemi Xiaomi Pilot Max ise, 11 kamera, 12 ultrasonik radar, 3 mmWave radar, bir LiDAR ve iki NVIDIA DRIVE Orin çipset içeriyor. Ağustos 2024'ten itibaren Çin'de tam otonom sürüşe imkan tanıyacak ve otoparklarda sürücüsüz park özelliği sunacak bu sistem, teknoloji meraklılarının dikkatini çekiyor.

2-003.jpg

FİYAT PERFORMANS ARACI

SU7 serisi, giriş seviyesinden en üst modele kadar her bütçeye ve ihtiyaca uygun seçenekler sunuyor. SU7 Pro modeli, 34.400 dolar fiyatıyla 830 kilometre menzil ve 299 HP motor gücü sunarken, giriş seviyesi SU7, 73,6 kWh BYD üretimi LFP batarya ile 700 km menzil vaat ediyor.

Xiaomi'nin otomobil sektörüne adım atması, sadece teknoloji ve otomobil entuziastlarını değil, aynı zamanda sürdürülebilir ve çevre dostu taşımacılık çözümlerine önem veren herkesi heyecanlandırıyor. Avrupa ve Türkiye pazarına da girmesi beklenen SU7, elektrikli araçların geleceğine yön verme potansiyeline sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN