Faiz kararı sonrası İslam Memiş uyardı! Sakın geç kalmayın: Bir sabah uyandığınızda...

Faiz kararı sonrası İslam Memiş uyardı! Sakın geç kalmayın: Bir sabah uyandığınızda...

Faiz kararı sonrası Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten uyarı geldi! Sakın geç kalmayın: Bir sabah uyandığınızda...

Finans analisti İslam Memiş, Merkez Bankası'nın Temmuz ayı faiz kararının ardından piyasalara yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısından çıkan sonuçlar ve alınan yeni önlemlerle ilgili çarpıcı yorumlarda bulunan Memiş, özellikle altın ve dolar yatırımcıları ile ev ve araba alacak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ SABİT TUTTU

Merkez Bankası, Temmuz ayı PPK toplantısında politika faizini yüzde 50 seviyesinde sabit tuttu. Toplantının ardından yapılan açıklamada, "Parasal sıkılaştırmanın krediler ve iç talep üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Kredi büyümesi ve kompozisyonu göz önünde bulundurularak makro finansal istikrarı ve parasal aktarım mekanizmasını destekleyecek şekilde yabancı para kredilere yönelik ek önlemler alınmıştır. Kredi ve mevduat piyasalarında öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması ilave makroihtiyati adımlarla desteklenmeye devam edilecektir" denildi.

Altın yatırımcıları hazırlanın, son 3 gün! Altında yeni süreç başlıyor: İslam Memiş duyurdu

İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararı ve parasal sıkılaştırma adımlarının krediler üzerinde yaratacağı etkileri değerlendirdi. Memiş, "Buradaki fiyat politikaları çok önemli. Merkez Bankası'ndan şahin tonda açıklamalar geldi tıpkı diğer Merkez Bankaları gibi. Enflasyonda kalıcı düşüş yakalanmadan herkes 'hamle yapmayacağım' diyor. Dünya liderleri bir savaş riskinden bahsediyorsa ortada ciddi bir risk vardır. Bizim ihtiyacımız olan şeyler belli. Bu etkiler ceplerimize yansısın, çarşı pazara yansısın, vatandaş araba ve ev alabilsin. Kredi muslukları tarafında ihtiyaca göre taleplerin karşılanması gerek. İş dünyasında çekler patladı senede döndü. Senede dönen piyasa alarm veriyordur. Arkada bir tahribat vardır" ifadelerini kullandı.

"CEBİNDE PARASI OLAN..."

Herkes pazartesi günü kuyumcuya koşacak! İslam Memiş FED kararından sonra açıkladı: Altın ikiye katlanacak

TGRT Haber TV'de açıklamalarda bulunan Memiş, özellikle ev ve araba alacak vatandaşlara yönelik olarak, "Cebinde parası olan ve konut yada araba almak isteyenler için TL bazında fiyatların düşmeyeceğini söyleyebiliriz. Dolar bazında bilemeyiz. Ev ve araba alacak vatandaşlar çok da geç kalmasın" şeklinde konuştu.

"ALTINI BORCU OLANLAR FIRSATA ÇEVİRMELİ"

İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin de öngörülerde bulundu. "Altın fiyatları beklediğimiz düşüşleri gerçekleştirdi. 2380 dolar ons altın tarafında, 2580 TL de gram altında destek seviyeleriydi. Burdan tekrar yukarı hareketler görebiliriz. Bir iki hafta oyalanabilir altın. Beklentimiz pozitif yönde devam ediyor. Düğün yapacaklar, altın borcu olanlar, yatırım yapmayı düşünenler bugünleri fırsata çevirmeli. Çünkü bir sabah uyandığınızda farklı bir dünyaya uyanabilirsiniz" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN