Evini bu fiyatlardan satışa çıkaranlar yandı! Çoğu kişi bilmiyor, yüzlerce kişiye ceza yağdı

Evini bu fiyatlardan satışa çıkaranlar yandı! Çoğu kişi bilmiyor, yüzlerce kişiye ceza yağdı

Evini bu fiyatlardan ilana koyup satışa çıkaranlar yandı! Çoğu kişi bilmiyor ama yüzlerce kişiye sırf bu yüzden ceza yağdı...

Ticaret Bakanlığı'na bağlı Reklam Kurulu, konut sektöründeki yanıltıcı ilanları sıkı takibe aldı. Aldatıcı fiyatlarla verilen ilanları incelemeye alan Kurul, bu tür ilanlara ağır yaptırımlar uyguluyor. Son olarak 690 TL'lik konut ilanına ceza yağdıran Kurul, şimdi de 1 TL ve 20.000 TL gibi gerçek dışı fiyatlarla satışa sunulan konut ilanlarını tespit etti.

YANILTICI İLANLARA REKLAM DURDURMA CEZASI

İnternet İlanlarında Yeni Dönem: İlan Açarken Dikkat Etmeniz Gereken Hususlar! - Tamindir

Reklam Kurulu, yanıltıcı ilanları yayınlayan şirketlere reklam durdurma cezası verdi. Tüketicilere düşük fiyatlarla sunulan bu ilanlar, çoğu zaman ayıplı ürün satışı veya kapora dolandırıcılığına yol açabiliyor. Uzmanlar, bu tarz ilanlara karşı vatandaşları uyarıyor ve dikkatli olmalarını tavsiye ediyor.

TÜKETİCİLER DİKKATLİ OLMALI

Duymayan yandı! Artık ilanlar böyle verilecek - Alanya Postası – Alanya'nın Gerçek Haber Gazetesi

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Öğretim Üyesi Merve Ayşegül Kulular, bu ilanların tüketiciyi tuzağa çekmek amacıyla tıklama tuzağı olarak adlandırıldığını belirterek, "Tüketicileri tuzağa çekmek için tüketicilerin hoşuna gidecek meblağlar üzerinden çeşitli reklamların verilmesi durumu söz konusu. 1 TL, 5 TL gibi çok düşük meblağlı ilanlara karşı ihtiyatlı yaklaşmalarını tavsiye ediyoruz. Teyakkuzda olmalarını tavsiye ediyoruz. Nitekim bir ürünün benzerleri ile takriben aşağı yukarı benzer fiyatta olmasının makul bir tüketicinin ölçülü hareket etmesini bekliyoruz" dedi. Kulular, bu tarz fiyatlarla karşılaşıldığında tüketicilerin makul hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN