En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu! CHP sordu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan resmen açıkladı

En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu! CHP sordu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan resmen açıkladı

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Türkiye'de enflasyonun artmasıyla birlikte maaşlara yapılan zamlar hızla erirken gözler emekli maaşlarına yapılacak olan Temmuz zammına çevrildi. Vatandaşlar 'En düşük emekli maaşına ne kadar zam yapılacak?' sorusunu araştırırken bir son dakika gelişmesi yaşandı. En düşük emekli maaşı 10 bin TL oldu! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan resmen açıkladı. İşte detaylar haberimizde...

CHP'li Gürer, 2008 yılında yapılan düzenlemelerle düşük kalan emekli maaşlarının artırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a yazılı soru önergesi sundu. Bakan Işıkhan, emekli maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çeşitli düzenlemeler yapıldığını belirterek, 2024 yılı itibarıyla en düşük emekli aylığının 10.000 TL'ye yükseltildiğini açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesi talebiyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'a yazılı soru önergesi sundu. Gürer, 2008 yılında gerçekleştirilen aylık bağlama oranı düzenlemesi sonucunda emekli maaşlarının düşük seviyelerde kaldığını belirterek, bu durumun düzeltilmesi gerektiğini vurguladı.

Gürer, önergesinde şu soruları yöneltti:

"Emeklilerin taban aylıklarında iyileştirme yapılması ve emekli maaşlarının hesaplanmasında, emeklilerin geçimlerini sağlayabilecek düzeyde bir düzenleme yapılması düşünülmekte midir?"

"Ortalama emekli aylıklarının dahi açlık sınırı ve asgari ücret seviyelerinin altında olduğu bir gerçektir. Bu bağlamda, en düşük emekli aylıklarının asgari ücret seviyesine yükseltilmesi düşünülmekte midir?"

BAKAN IŞIKHAN'DAN YANIT: "ÇEŞİTLİ DÜZENLEMELER YAPILDI"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Gürer'in soru önergesine yanıt verdi. Bakan Işıkhan, mevcut emeklilik sisteminin esaslarına göre aylık bağlama oranlarının belirlendiğini ve sigortalıların prim ödeme gün sayıları ile prime esas kazançlarının dikkate alınarak maaşlarının hesaplandığını ifade etti.

Bakan Işıkhan, yanıtında şu ifadelere yer verdi:

"Emekli aylıkları, sigortalıların prim ödeme gün sayıları ve prime esas kazançları dikkate alınarak bağlanmaktadır. Yıllar içinde emekli aylıklarının iyileştirilmesine yönelik çeşitli düzenlemeler yapılmıştır."

yeni-proje-2024-06-04t093743-010.jpg

"2024 yılı Ocak döneminde 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu kapsamında emekliler için %11,68 oranında zam yapılmış ve en düşük emekli aylığı 7.500 TL'ye yükseltilmiştir."

"Bayram ikramiyeleri ve seyyanen artışlar gibi düzenlemelerle emekli aylıklarında iyileştirmeler sağlanmaktadır."

whatsapp-image-2024-06-04-at-09-22-55.jpeg

Ayrıca, 2024 yılı Ocak ayı itibarıyla en düşük emekli aylığının 10.000 TL'ye yükseltildiğini belirten Bakan Işıkhan, emeklilerin maaşlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

whatsapp-image-2024-06-04-at-09-22-55-1.jpeg

Bu yanıt, emeklilerin maaşlarının artırılması ve yaşam koşullarının iyileştirilmesi için hükümetin adımlar attığını gösterirken, Gürer'in soru önergesi emeklilerin ekonomik sıkıntılarını gündeme taşıyarak önemli bir tartışma başlatmış oldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN