Emekliye 5 veya 10 bin TL ikramiye geliyor! Özgür Erdursun canlı yayında tarih verip duyurdu

Emekliye 5 veya 10 bin TL ikramiye geliyor! Özgür Erdursun canlı yayında tarih verip duyurdu

Emekli maaşında yaşanan son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilmekte. Son olarak en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL olacağı gündeme gelirken gözler emeklilere özel verilen ikramiyelere çevrildi. Gelen son dakika bilgisi ise gündeme bomba gibi düştü. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, tarih vererek emeklilere verilecek olan ikramiye rakamını açıkladı. Emekliye 5 veya 10 bin TL ikramiye geliyor! Özgür Erdursun canlı yayında tarih verip duyurdu.

Türkiye'de yaşanan enflasyon artışı ile birlikte hem asgari ücrete hem de emekli maaşlarına ek zam beklenmeye başladı. Gelen son dakika haberi ise milyonlarca emeklinin yüzünü güldürecek. Emekli maaşına gelen zam sonrası duyurdu. Emekliye 5 veya 10 bin TL ikramiye geliyor! SGK Uzmanı Özgür Erdursun canlı yayında tarih verip duyurdu. İşte emekli ikramiyelerine gelen zam ve tarihi...

EMEKLİYE 5 VEYA 10 BİN TL İKRAMİYE GELİYOR

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği en düşük emekli aylığı belli oldu. 12 bin 500 TL olarak iktidar tarafından açıklandı. Ancak asgari ücret seviyesinde beklenti içerisinde olan emekliler ise bu zamma sevinmedi. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, tarih vererek emeklilere verilecek olan ikramiye rakamını açıkladı. Yüksek enflasyon ile hayat pahalılığı pek çok emekliyi derinden yaralıyor. Bu noktada 10 bin TL maaş ile geçinmek vatandaşı zorluyor. Emekliler ise bir nebzede olsa merhem olacak olan Temmuz zammına odaklanmıştı.

yeni-proje-2024-07-20t105845-890.jpg

ÖZGÜR ERDURSUN CANLI YAYINDA TARİH VERİP DUYURDU!

Temmuz zammı SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24,73, memur emeklilerine ise yüzde 19,31 olarak yapılmıştı. Ancak bazı emeklilerin kök aylıkları 8 bin TL ve altında kaldığı için zamdan yararlanamayacaktı.

SGK Uzmanı Özgür Erdursun, canlı yayında emekli maaşına ilişkin ikramiye sürprizini açıkladı. Erdursuni o tarihte tüm emeklilere o ücretin verileceğini açıkladı. Erdursun, “Ocak ayına kadar tek seferlik bir şey verilebilir. 5 bin veya 10 bin TL aralık ayına yakın bir sürede buna benzer bir uygulama olabilir” dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 2024 NE KADAR OLDU?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu."Emeklilerimize dosya bazında 10 bin TL olarak asgari ödeme tutarını 12 bin 500 TL’ye yükseltiyoruz. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasına, hizmet edecek kayıt dışılıkla mücadelemize katkı sağlayacak bu düzenlemelerin hayırlı olmasını diliyorum."

DÜZENLEMEDEN 3 MİLYON 703 BİN 788 EMEKLİ ETKİLENECEK

Kök aylığında bir düzenleme olup olmayacağı ve düzenlemeden ne kadar emeklinin etkileneceğine ilişkin soruya Güler, "Bu düzenlememiz toplamda şu anda mevcut 16 milyon 180 bin civarında olan toplam emekli sayımız içerisinde en düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya tamamlanması halinde 2024 yılı temmuz-aralık dönemi içerisinde etkilenecek emekli sayısı 3 milyon 703 bin 788 kişidir. Toplam bütçeye maliyeti de bu 6 aylık dönemde 33 milyar 200 milyon TL'dir." karşılığını verdi.

yeni-proje-2024-07-20t105908-132.jpg

ZAMLI EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

Güler, "Emekliler ilk maaşlarında 12 bin 500 TL mi alacaklar? Hesaplarına ne zaman yatırılacak?" sorusuna "Önce komisyon sonra Genel Kurulda kanunlaştıktan sonra da yürütme maddesi herhangi bir mağduriyet oluşturmayacak şekilde bu aydan itibaren olacak şekilde düzenlenecek." karşılığını verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN