Emeklilere bayram ikramiyesi kaldırılıyor mu? Zam beklerken ikramiye tehlikesi! SGK uzmanı uyardı

Emeklilere bayram ikramiyesi kaldırılıyor mu? Zam beklerken ikramiye tehlikesi! SGK uzmanı uyardı

Geçim derdiyle boğuşan emeklinin gerçek maaşını almasının ve geçim derdinden bir nebze de olsa kurtulmasının tek yöntemini açıklayan SGK uzmanı Özgür Erdursun, şaşırtıcı bir noktaya değindi. Erdursun’un emekli maaşları konusunda bulduğu çözüm yolunun detayları haberimizde…

Emeklilerin merakla beklediği maaş zamları netleşiyor. SSK ile BAĞ-KUR emeklilerine %24,73 zam yapılırken, memur emeklileri de %19,31 zam aldı. Fakat maaşların 19.000 TL sınırının altında kalması, emeklilerin geçim derdine yine çare olmuyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise emeklinin gerçek maaşını almanın tek yolunun bayram ikramiyelerini kaldırmak olduğunu savundu…

Temmuz ayının gelmesiyle beraber 6 aylık enflasyon farkı %24,73 oldu. Bu kapsamda emeklilerin maaş zamları da belli olurken, en düşük emekli maaşının 12.000 TL olacağı gündemdeki yerini koruyor.

Fakat milyonlarca emekli, maaşlarının gerçek enflasyona karşı eridiğini ve maaş zammının 19.000 TL olan açlık sınırına yaklaşmadığını belirtiyor ve bu konuda düzenleme bekliyor.

emekliye-bayram-ikramiyesi-kalkiyor-mu.jpg

“BAYRAM İKRAMİYESİ KALKSIN EMEKLİ GERÇEK MAAŞINI ALSIN”

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun ise bu konuya dikkat çekici bir noktadan yaklaştı. Emekliye verilen bayram ikramiyesinin kaldırılması gerektiğini belirten Erdursun, çözümü şöyle anlattı:

"Şu anda herkes ikramiye meselesini konuşuyor. Benim görüşüm şu; bayram ikramiyesi diye bir şey olmasın. Ama emekli gerçek aylığını alsın. Emekli aylığı hesaplamasında hiç değişiklik olmasaydı bugün emekliler minimum seviyede 10 bin lira alanın aylığı şu anda 20 bin lira olacaktı. 20 bin alanı da 40 bin lira… 2 kat olacaktı. 10 bin lira alan birisinin yıllık kaybı 100 bin lira. Yani emekli bayram ikramiyesi almasın onun yerine gerçek aylığını alsın”

emekliye-bayram-ikramiyesi-kalkiyor-mu-1.jpg

2018’de bayram ikramiyesi uygulamasının 1000 TL ile başladığını anımsatan Erdursun, 2018 yılında asgari ücretin 1.603 TL olduğunu ve o zamanki asgari ücretin net %62.5’i şeklinde bayram ikramiyesi verildiğini vurguladı.

Erdursun, “Bugün asgari ücret net 17.002 liranın yüzde 62.5’u 10.626 liraya tekamül ediyor. Bayram ikramiyesinde 3 bin, 4 bin, 5 bin kabul edilebilir rakamlar değil. Minimum rakamı 10 bin 626 lira. Neye dayanarak söylüyorum, asgari ücret rakamına dayanarak söylüyorum. 2018 yılında net asgari ücretin haziran ayında net yüzde 62.5’u olarak başlayan bayram ikramiyesi şu anki asgari ücrete göre 10 bin 626 lira olmalıdır. Hükümetin yüzde ‘50 artış yaptı. Bayram ikramiyesi olarak da 3 bin lira’ demesi komik bir duruma düşürür” ifadelerine yer verdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN