Emekli zamlarından sonra ikramiye müjdesi! Milyonlara son dakika duyuruldu: İşte yararlanabilecek kişiler

Emekli zamlarından sonra ikramiye müjdesi! Milyonlara son dakika duyuruldu: İşte yararlanabilecek kişiler

Temmuz ayının başında emekli maaşlarına ne kadar zam geleceği netleşmişti. Bu netlikle beraber emekliler zamlı maaşlarını alırken şimdi de ikramiye müjdesi geldi. Alınan yeni karar kapsamında sendika kamu görevlileri arasında toplu sözleşme ikramiyeleri konusunda ayrımdan vazgeçildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Geçtiğimiz günlerde en düşük emekli maaşına ilişkin yeni karar verildi ve en düşük emekli maaşı 10 bin TL’den 12 bin 500 liraya çıkarıldı. Bu gelişmenin ardından şimdi de TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerde önemli bir gelişme yaşandı. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, kamu görevlilerine her ay 707 gösterge karşılığı toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek. Bugünkü karşılığı 641,81 TL olan ikramiyeden sendika üyesi olan tüm kamu görevlileri yararlanacak.

p-1.jpg

GENEL KURUL’DA DEĞŞİKİLİK

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun teklifinde önemli bir değişiklik yapıldı. Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülen tasarıya, yüzde 1 barajını aşan sendika üyesi memurlara toplu sözleşme ikramiyesi ödenmesine dair bir madde eklendi. Ancak, bu düzenleme Genel Kurul’daki muhalefet itirazları sonrası revize edildi.

p-2.jpg

YÜZDE 1 BARAJI DEĞİŞTİ

Başlangıçta yüzde 1 barajını aşan sendika üyesi memurlara ikramiye ödenmesini öngören madde, Genel Kurul’da yapılan değişiklikle genişletildi. Yeni düzenlemeyle, mevcut toplu sözleşme kapsamında belirlenen 707 gösterge karşılığı ikramiyeden, sendika üyesi olan tüm memurlar faydalanabilecek. Sadece sendika üyesi olmayan memurlar bu ikramiyeden yararlanamayacak.

p-3.jpg

İKRAMİYE DETAYLARI

Kanunun Resmi Gazete’de yayımlanmasını takiben, 2024 yılı için sendika üyesi tüm memurlara her ay 641,81 TL ödeme yapılacak. Bu değişiklik, memurlar için ek bir mali destek sağlamayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN