Emekli maaşlarına intibak yasası geliyor mu? Özgür Erdursun açıkladı: Binlerce emeklinin gözü bu yasada

Emekli maaşlarına intibak yasası geliyor mu? Özgür Erdursun açıkladı: Binlerce emeklinin gözü bu yasada

Emekli maaş zammının belli olmasının ardından değerlendirmelerde bulunan SGK uzmanı Özgür Erdursun herkesin merak ettiği konuya değindi. Milyonlarca emeklinin beklediği maaşlarda intibak yasasını ele alan Erdursun, yasanın zorunluluğunun gerekçelerini açıkladı. Peki, emekli maaşlarına intibak yasası geliyor mu? İşte cevabı…

Maaşlarına iyileştirme isteyen emeklilerin heyecanla beklediği Temmuz zam oranları açıklandı. SSK ile BAĞ-KUR emeklilerine %24,73 zam verilirken, memur emeklileri ise %19,31 zam aldı. Böylece 10.000 TL olan en düşük emekli maaşı 12.500 olarak güncelledi. Fakat, maaşların yine de açlık sınırının altında kalması dikkat çekerken SGK Uzmanı Özgür Erdursun, bunu çözmenin tek yolunu açıkladı…

Yeni yılda emekliler ile memurlara %49,25 oranında zam yapılmış fakat bu zam 6.700 TL ve altındaki kök aylıklara etki etmemişti. Yani en düşük emekli maaşı 10.000 TL olarak kalmıştı. Açlık sınırının 19.000 TL olduğu bu dönemde milyonlarca emekli Temmuz zammında da kök aylıkları nedeniyle maaşları zam oranına göre değişmeyecekti. Buna iktidar tarafından bir düzenleme getirildi ve en düşük maaşı 10.000 TL olan emeklinin maaşı 12.500 TL’ye yükseltildi.

emekli-maaslarina-intibak-yasasi-geliyor-mu-1.jpg

EMEKLİLER İÇİN TEK ÇÖZÜM İNTİBAK YASASI MI?

Maaşların hala açlık sınırının altında olması ve hayat pahalılığın artması yetersiz olduğunu gösterirken, bunu çözmenin tek yolunun intibak yasası olduğu söyleniyor.

Bu kapsamda SGK Uzmanı Özgür Erdursun da “Emekli maaşı hesaplama sistemi ve aylık bağlama oranı değişmeden bu işlerin altından kalkamaz. Seyyanen zam yerine hakkaniyetli bir şekilde intibak yasasının çıkması gerekir. İntibak ile herkesin aylığı güncelleştirilmesi gerekiyor” diyerek yasanın gerekliliğini vurguladı.

emekli-maaslarina-intibak-yasasi-geliyor-mu-2.jpg

İNTİBAK NEDİR?

Hangi dönemde emekli olunursa olunsun prim kazancı, prim ödeme gün sayısı eşit olanların maaşlarının eşitlenmesi, farklılıkların ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Burada maaşlar arasındaki farkı ortadan kaldırmak amaçlanıyor. Herkesin kazancı doğrultusunda intibak yapılarak haksızlıklar gideriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN