Düştü diye satanlar perişan olacak! Altında tarihe yazılacak rekor geliyor: Sabreden payını alacak

Düştü diye satanlar perişan olacak! Altında tarihe yazılacak rekor geliyor: Sabreden payını alacak

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiren yeni açıklamalar yaptı. Son zamanlarda düştü diye altınlarını satanlar bunu duyunca adeta pişman olacak. Sabredenlerin ise kazanacağı söyleniyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Altın fiyatları son zamanlarda dalgalanmalar yaşarken beklenmedik bir düşüşle yatırımcıları şaşırttı. Hal böyle olunca yatırımcılar panikledi. Ekonomistlerin tahminlerini ise yakından takip ederken yeni bir açıklama da İslam Memiş’ten geldi. Memiş, söylediklerinin bir yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizerek, bu yılın ikinci yarısında anlık fiyat yükselişleri olabileceğini belirtti. Öte yandan ilk hedefin 2 bin 600 dolar seviyesinde olduğunu söyledi. İşte İslam Memiş’in açıklamaları…

altin2-001.jpg

İSLAM MEMİŞ’TEN YENİ TAHMİNLER

İslam Memiş, katıldığı televizyon programı ve X hesabı üzerinden altının önümüzdeki döneme ilişkin seyrine değindi. Söylediklerinin bir yatırım tavsiyesi olmadığını ifade ederek şunları dile getirdi:

"2356 dolarda olan bir ons altın var karşımızda. 2600 ve devamında 3000 dolar ons altın beklentim devam ediyor. Her ne kadar Fed başta olmak üzere merkez bankaları faiz indiriminde aceleci olunmayacağını ifade etse de ben buna inanmıyorum. Faiz indirimleri ons altını pozitif bekleyecektir.

Jeopolitik riskler konusunda da ben risklere açığım. Merkez bankalarının politikalarında bekle-gör uygulanacak. Bekledikleri enflasyon rakamlarının da kalıcı olmayacağını düşünüyorum. Bu etken de altın fiyatlarını pozitif etkileyebilir.

altin4.jpg

TCMB'nin de içinde bulunduğu merkez bankalarının altına talepleri de var. Bu da fiyatlara yansıyor. 2300-2350 dolar aralığında bir ons altın var. Tekrar yukarı yönlü hareketler gözlemliyoruz. Bu haftaki bant aralığı yukarıda söylediğim gibi.

Yılın ikinci yarısında anlık fiyatlar, yükselişler olabilir. Anlık sert yükselişlere karşı yatırımcı duyarlı olmalı. İlk hedef noktası 2600 dolar seviyesi 3. çeyrekte. Bu sürpriz olmaz. Negatif etkileşimde ise baskılanırsa başta Fed'in faiz artırımı süreciyle ilgili şahin tonda açıklamalar yapması lazım.

altin-5.jpg

Gerilimler yaşanmaması lazım. Barış söylemlerinin yaşanması lazım. Enflasyon tarafında da merkez bankalarının hedeflediği rakamların gerçekleşmesi lazım. Bunlar olursa altında baskılanma devam edebilir ama şu anda düşüşe neden olacak bir etken yok. Altın tarafında yılın ikinci yarısında 2600 dolar bence geçerli. Düşüşler de birer alım fırsatı.

altin-1.jpg

ALTIN ALINMALI MI SATILMALI MI?

Memiş, X hesabı üzerinden “Altın almak mı lazım satmak mı lazım?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:

"Bizim işimiz almak. Bizim bıraktıklarımız satacak. Önemli olan kişinin yaşlılığına ne kadar yatırım yaptığı.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN