Dolar tsunami etkisiyle geliyor! Bir gece ansızın 50 lirayı görebilir. Güvenilir uzman açıkladı

Dolar tsunami etkisiyle geliyor! Bir gece ansızın 50 lirayı görebilir. Güvenilir uzman açıkladı

Dolar kurunda beklenen tahmin geldi. Uzman isim milyonlarca yatırımcıysa seslenerek uyardı. Dolar kurunun bir gecede 50 lirayı görebileceğini söyleyerek, tsunami etkisinden bahsetti. İşte tüm detaylar...

Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından ünlü ekonomist yatırımcılara seslendi. Geçtiğimiz günlerde 33 liraya yükselen dolar kuru için rekor tahminde bulundu. Yeni haftadaki performansını değerlendiren uzman, kritik açıklamalar yaparak 50 lirayı işaret etti. İşte o tahmin...

DOLAR KURUNDA YIL SONU TAHMİNİ

Dolar kuru 33 liraya yükselmesinin ardından düşüş trendine başladı. Küçük bir düşüş sonrasında 32,96 liraya kadar gerileyen doların yıl sonu tahmini de geriledi. Merkez Bankası'nın tahminlerine göre, yıl sonu dolar kuru 37,74 liradan 37,36 liraya düştü. Bir yıl sonraki dolar kuru tahmini ise 41,41 liradan 41,51 liraya yükseliş gösterdi.

165416541651-ppac-cover.jpg

FAİZ İNDİRİMİ GÜNDEMDE DEĞİL

Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından finans kuruluşlarından yeni tahminler geldi. Tahminler arasında en iyimser olanı 32,5 lira olarak belirlendi. Dolar kurundaki dalgalanmaların ardından KKM (Kur Korumalı Mevduat) son 24 haftanın en düşük seviyelerine geriledi. BDDK (Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu) verilerine göre KKM, 19 Temmuz tarihinde 60,9 milyar lira düşü göstererek, son 6 ayın en büyük düşüşünü gerçekleştirdi.

Faiz indirimleri sık sık gündemde yerini alırken, söylentiler piyasayı da etkiledi. İndirim söylentilerinin ardından Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay, erken faiz indiriminin gündemde olmadığını duyurdu. Bu açıklama üzerine Ekonomist Evren Devrim Zelyut değerlendirmelerde bulundu.

devrim-zelyut-dolar-kzyq-cover.webp

DOLARDA 18 LİRALIK ARTIŞ

Ekonomist Zelyut'un açıklamalarına göre, faiz indiriminin saraydan çıkması halinde dengelerin değişeceğini söyledi. Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay'ın ikna edilemeyip, görevden alınması halinde dolar kurunun 50 TL'yi görebileceğini söyledi. Dolar kuru tahminlerinin ardından Zelyut, "Cevdet hoca domino taşının başı. O yıkılırsa doların değeri hızla yükselebilir. Ancak o kalırsa, dolar 39 TL seviyelerinde kalır" sözlerini kullandı.

Güncel dolar kuru 32 lira seviyelerindeyken, ekonomist Zelyut'un açıklamalarına göre 18 lira birden artış göstererek 50 liraya yükselebilir. Yaşanabilecek dolar senaryosunu Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Cevdet Akçay’ın görevden alınmasına bağladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN