Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Rakamı gören yatırımcılar döviz bürosuna akın edecek. O tarihe kadar bekleyen yandı

Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Rakamı gören yatırımcılar döviz bürosuna akın edecek. O tarihe kadar bekleyen yandı

Türkiye'de atılan ekonomik kararlar dolar\TL'de dalgalanmalara neden olurken gözler güncel rakamlara çevrilmiş durumda. Özellikle enflasyondaki artış ile birlikte dövizde de yükselişler devam ederken vatandaşlar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi?' sorusunu araştırmaya başladı. Gelen son tahmin ise şaşkına çevirdi. Dev bankadan korkutan dolar tahmini! Rakamı gören yatırımcılar döviz bürosuna akın edecek. O tarihe kadar bekleyen yandı. İşte dev bankanın yıl sonu dolar tahmini...

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip edilmekte. Türkiye Merkez Bankası'nın aldığı faiz kararları ile birlikte dolar\TL rekordan rekora koşarken gözler düşeceği tarihe çevrilmiş durumda. Vatandaşlar 'Dolar kuru yükselecek mi düşecek mi? Dolar alınır mı satılır mı? Dolar yıl sonu ne kadar olacak?' sorularını araştırırken beklenmedik bir tahmin geldi. ABD'nin önde gelen bankalarından JP Morgan, dolar/TL için yıl sonu tahminini güncelledi. Rakamı gören yatırımcılar döviz bürosuna akın edecek. O tarihe kadar bekleyen yandı.

ABD'nin en saygın bankalarından biri olan JP Morgan, dolar/TL için yıl sonu tahminini güncelledi. Banka yıl sonu beklentisini 36 TL'den 35,5 TL'ye düşürürken, tahvil tavsiyesini ise, "ağırlığı artır" seviyesine çıkardı.

DEV BANKADAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

ABD'li en büyük yatırım bankalarından olan JP Morgan, Türkiye'deki politika faizinin ve enflasyon oranının zirveye yaklaştığı konusundaki artan güvene dikkat çekerek, dolar/Türk lirası (TL) paritesi için yıl sonu tahminini güncelledi. Banka, yıl sonu tahminini 36'dan 35.5'e revize etti.

yeni-proje-2024-06-01t101719-906.jpg

RAKAMI GÖREN YATIRIMCIŞAR DÖVİZ BÜROSUNA AKIN EDECEK

Aynı zamanda banka, enflasyonun 2025 yılı sonuna kadar yüzde 25'e düşeceğinden emin olduğunu açıkladı. Banka ayrıca Türk devlet iç borçlanma senetleri (DİBS)/Devlet tahvilleri için yatırım tavsiyesini "ağırlığı artır" seviyesine çıkardı. ABD’li yatırım bankası geçtiğimiz Ocak ayında yaptığı açıklama ile 34 olan dolar/TL paritesini 36’ya yükselttiğini açıklamıştı.

yeni-proje-2024-06-01t101740-362.jpg

DOLAR NE KADAR OLDU?

ABD Doları: 32,19 (Alış) - 32,23 (Satış)

1 DOLAR = 32,24 TL

EURO KAÇ TL?

EURO: 34,94 (Alış) - 34,96 (Satış)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN