Depoları doldurmaya son günler! Benzin ve motorine rekor zam kapıda: Dev zam için tarih açıklandı

Depoları doldurmaya son günler! Benzin ve motorine rekor zam kapıda: Dev zam için tarih açıklandı

Akaryakıt fiyatları gelen zam ve indirim haberleri ile değişiklik göstermeye devam ediyor. Araç sahipleri güncel benzin ve motorin fiyatlarını sorgularken sıcak bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sürücüler bu haber sonrası kahrolacak. Benzin ve motorine dev zam için tarih belli oldu! Hemen depoları doldurun. Bu sefer hiç acımayacaklar, dev zam yolda. İşte 22 Haziran 2024 güncel benzin, LPG ve motorin fiyatları...

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını etkileyen en önemli faktörlerden. Bu bağlamda, benzin, motorin ve otogaz fiyatlarında zaman zaman indirim ve zam haberleri gündeme geliyor. Peki, 22 Haziran 2024 itibarıyla akaryakıt litre fiyatlarında indirim ya da zam var mı? İşte güncel bilgiler:

BENZİN VE MOTORİNE REKOR ZAM GELİYOR

Benzin grubunda 2 lira 01 kuruş, motorin grubunda ise 1 lira 69 kuruş fiyat artışı bekleniyor. Bu zamla birlikte motorinin litre fiyatı 42 lira 36 kuruşa, benzinin litre fiyatı ise 42 lira 4 kuruştan satılacak. Zamların gelecek hafta salı gününden itibaren geçerli olması bekleniyor.

yeni-proje-88.jpg

22 HAZİRAN 2024 GÜNCEL AKARYAKIT FİYAT LİSTESİ

İSTANBUL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İstanbul Anadolu Yakası'nda benzin fiyatı: 40.17 TL
  • İstanbul Anadolu Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.60 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası'nda 20.83 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda benzin fiyatı: 40.30 TL
  • İstanbul Avrupa Yakası'nda motorin litre fiyatı: 40.67 TL
  • İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası'nda 20.90 TL

ANKARA BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • Ankara'da benzin litre fiyatı: 41.28 TL
  • Ankara'da motorin litre fiyatı: 41.68 TL
  • Ankara'da LPG litre fiyatı: 20.95 TL

İZMİR BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

  • İzmir'de benzin litre fiyatı: 41.53 TL
  • İzmir'de motorin litre fiyatı: 42.06 TL
  • İzmir'de LPG litre fiyatı: 21.02 TL

yeni-proje-89.jpg

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken, gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı belirleniyor. Gümrüksüz rafineri fiyatı ise Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek hesaplanıyor. Bu verilere dayanarak, gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Vatandaşlar, Brent petrol fiyatları ve döviz kurlarındaki değişikliklerle birlikte akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Bu kapsamda, önümüzdeki günlerde yapılacak zamların da dikkatle izlenmesi gerekiyor. Akaryakıt fiyatlarındaki değişiklikler, hem bireysel tüketicileri hem de sektörleri doğrudan etkiliyor. Bu nedenle, ekonomik planlamalar ve bütçeler bu tür güncellemeler göz önünde bulundurularak yapılmalı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN