Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz 'Daha belirgin olacak' diyerek konuştu: Enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz 'Daha belirgin olacak' diyerek konuştu: Enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonla ilgili olarak yaptığı açıklamada, ocak ayındaki düşüşün geçici olduğunu ve enflasyonun yılın ikinci yarısında daha belirgin bir şekilde düşeceğini öngördüklerini belirtti. Yılmaz, enflasyonla mücadele kapsamında yapılan politika ve reformların etkisini göstermeye başladığını ifade ederken, enflasyondaki kademeli düşüşün devam edeceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adana İş Dünyası Buluşması'nda yaptığı konuşmada dünya ekonomisinin mevcut durumu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Yılmaz, dünya ekonomisinin son dönemde yüzde 3 civarında bir büyüme gösterdiğini ifade ederken, bu büyümenin tarihsel ortalamaların altında seyrettiğini vurguladı. Ayrıca, dünya ekonomisindeki bu büyüme trendinin ticaret ve diğer alanlara da etki ettiğini belirtti.

Türkiye'nin ihracat yaptığı ülkelerin büyüme performansının da önemine dikkat çeken Yılmaz, bu ülkelerdeki büyüme oranlarının Türkiye için kritik olduğunu dile getirdi. Yılmaz, geçen yıl bu pazarlarda yüzde 1,5 civarında bir büyüme yaşandığını ve önümüzdeki dönemde bu oranın yüzde 2-2,5 civarında olması beklendiğini açıkladı. Ancak, dünya ekonomisinin genel olarak parlak olmayan bir dönemden geçtiğini ve bu durumun ekonomik şartlar üzerinde etkili olduğunu söyledi.

YILIN İKİNCİ YARISINDA BARİZ BİR ŞEKİLDE DÜŞECEK

Türkiye'nin ekonomik performansına da değinen Yılmaz, 2021 yılında Türkiye ekonomisinin dünya ortalamasının üzerinde bir büyüme gösterdiğini ve bu trendin devam ettiğini ifade etti. Yılmaz, ocak ayında yaşanan geçici bir enflasyon artışına rağmen, enflasyonla mücadele konusunda kararlı olduklarını ve yapacakları politika ve reformlarla enflasyonu aşamalı olarak düşüreceklerini belirtti. Ayrıca, yapılan tahminlere göre, enflasyonun yılın ikinci yarısında belirgin bir şekilde düşeceğini öngördüklerini paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN