Çeyrek altın rekor kıracak: Düğün yapacaklar, altın alacaklar dikkat! 6 bin TL'ye fırlayabilir

Çeyrek altın rekor kıracak: Düğün yapacaklar, altın alacaklar dikkat! 6 bin TL'ye fırlayabilir

Altın piyasasında dalgalanmalar devam ederken yatırımcıları sevindirecek bir haber geldi. Tam da düğün sezonunda meydana gelen bu yükseliş özellikle de düğün yapacakları havaya uçuracak. İşte uzmanından altın tahminleri…

ABD Eski Başkan Donald Trump'a suikast girişimi ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından altın piyasalarında hareketlilik yaşanıyor. Altın uzmanı Şirin Sarı, altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. Bu tahminler özellikle de altın yatırımcılarını yakından ilgilendiriyor.

altin4-001.jpg

UZMAN İSİMDEN DİKKAT ÇEKEN TAHMİNLER

Altın fiyatları yatırımcısını mutlu etmeye devam ediyor. Yatırımcılar, altının rekor kırmasının ardından gelecek dönemdeki eğilimleri merak ediyor. Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığı arttıkça, altın fiyatları da yükseliş eğiliminde. Piyasalar Uzmanı Şirin Sarı ise çeyrek ve gram altın için dikkat çeken rakamları paylaştı.

altin3-001.jpg

TGRT Haber'e konuşan Sarı, altının gidişatına ilişkin şunları söyledi:

"Altın fiyatlarında yükselişler devam ediyor. Yılbaşından bu yana Ons altında yüzde 20'ye yakın değer kazanımı, gram altında ise yüzde 35'e yakın değer kazanımı gördük. Özellikle son haftada yeni zirvelerin geldiğine de şahit olduk. Ons altında 2.483 dolar seviyesine kadar yükselişler geldi. Nedenlerine baktığımızda tabii ki FED tarafından gelebilecek olan faiz indirimi artık eylülde yüzde 94 ihtimale ulaşmış oldu. Yani yatırımcılar yüzde 94 ihtimalle FED'te yüzde 25 indirim bekliyor. Bununla beraber Avrupa kanadında hem isviçre merkez bankası hem de Avrupa Merkez bankasından faiz indirimleri gelmişti. Ağustos ayı itibariyle de global merkez bankalarından İngiltere'nin de faiz indirimi beklentisinin yükselmiş olması altın cephesinin güçlenmesini sağlıyor.”

altin-5.jpg

ALTINDA REKOR BEKLENTİSİ

Piyasadaki tahminlere ve Sarı’nın açıklamalarına göre 2025 yılı başlamadan gram altında 3 bin 500 TL bandının aşılma ihtimali var. Sarı, çeyrek altında ise 6 bin TL seviyelerine yaklaşma ihtimali olduğunu söylüyor.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI

  • Gram altın satış fiyatı: 2.585,05 TL
  • Çeyrek altın satış fiyatı: 4.286,00 TL
  • Yarım altın satış fiyatı: 8.565,00 TL
  • Tam altın satış fiyatı: 17.260,15 TL
  • Ons altın satış fiyatı: 2.428,89 dolar

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN