Bu sene satış rekoru kırılacak! Citroen Türkiye Genel Müdürü açıkladı: En çok bu otomobiller satılacak

Bu sene satış rekoru kırılacak! Citroen Türkiye Genel Müdürü açıkladı: En çok bu otomobiller satılacak

Türkiye'de bu yıla damga vuracak otomobiller tek tek sıralandı. Satış rekorları kıracak olan o modelleri tek tek açıklayan Citroen Türkiye Genel Müdürü, pazarda yaşanacak hareketli dakikalar için sinyal verdi. Satışlar 100 bini geçecek…

Otomotiv sektöründe hareketli dakikalar yaşanırken 7 Temmuz'da devreye alınması beklenen AB’nin yeni GSR II regülasyonu öncesinde gelen kampanyalar pazarda hareketliliği arttırdı. Sektörde araç satışları artarken Çinli markalara yönelik yeni vergi düzenlemesi ile birlikte %40 gümrük vergisi uygulanmasına karar verildi. Haziran ayı sonuna yaklaşırken satışların 100.000 adedi aşması bekleniyor.

NİSAN AYINDA SATIŞLAR DÜŞTÜ

Nisan ayı içerisinde kredide yaşanan zorluklar otomobil ve hafif ticari araç satışlarında da yıllık bazda %22'nin üzerinde bir daralmaya neden oldu. Satışlar 77.000 adet de kalırken 7 Temmuz'da devreye girmesi planlanan Avrupa'nın yeni GSR II regülasyonu ile birlikte standartlara uymayan araçlara yönelik kampanyaların etkisi Mayıs ayında daralma hızını düşürdü.

Otomotiv sektörü 2019 yılında 'en yüksek ikinci' ihracat performansına ulaştı

Mayıs ayı içerisinde yıllık bazda yaklaşık yüzde 10 daralma yaşanırken pazarda 100.365 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı gerçekleştirildi. Kampanya doğrultusunda bu ayda devam eden ve pazarı hareketlendiren bir diğer etken ise Çin'den ithal edilecek tüm araçlarda uygulanacak %40 gümrük vergisi oldu. Sektör temsilcilerinden alınan bilgi doğrultusunda Temmuz’da zamlanması beklenen Çin menşeili araçların modellerine yoğun ilgi olduğu aktarıldı.

KAMPANYA DÖNEMİ BAŞLADI

Yeni nesil C3 Aircross’un Paris’te düzenlenen lansmanında merak edilen soruların yanıtını veren Citroën Türkiye Genel Müdürü Selen Alkım, satışlarda artış olduğunu aktardı. Alkım, “Genel güvenlik regülasyonlarına uyumu bulunmayan araçların en son plakalandırılma tarihinin 7 Temmuz olarak açıklanması ile birlikte sektörde yoğun bir kampanya dönemi başladı. Açıkça belirtmek gerekirse bizim model gamımızın büyük bir bölümü zaten yeni regülasyona uyumlu, ancak tabii ki biz de pazara paralel hareket ettik. Tüm bu etkenlerle birlikte showroom trafiğinde ciddi bir artış oldu. Bugüne kadar gözlemlemiş olduğumuz showroom ziyaretlerimiz ve yapmış olduğumuz satışlar pazarın geçen ayın üzerinde gerçekleşme ihtimalini gözler önüne seriyor” dedi.

Makyajlı Citroen C3 Aircross Türkiye'de

TEMMUZ FİYATLARI SİL BAŞTAN DEĞİŞİYOR

Şimdi markalara yönelik uygulanacak ek vergi ile birlikte Temmuz ayında Avrupalı markaların satışlarına olası etkisini işaret eden Alkım, ek vergi ve maliyet artışı ile birlikte fiyatlarda nasıl bir politika izleneceğinin Önümüzdeki süreçte belli olacağını aktardı. Ek vergi uygulamalarının müşterilerinin bir kısmının alım kararında etkili olacağını aktaran Alkım, kendi hedefleri doğrultusunda planlarına devam ettiklerini vurguladı. Selen Alkım, Citroen alıcılarının fiyat odaklı alımlardan ziyade konfor, kalite, donanım ve marka bağımlılığı çerçevesinde şekillendiğini belirtti.

C3 Aircross SUV için yeni “C-SERIES” özel versiyonu sunuluyor - Citroen KUZEY KIBRIS

Yılbaşından bu yana 2024 sonunda pazarın 1 milyon-1.1 milyon arasında satış öngördüklerini ifade eden Alkım, Her ay pazarı tetikleyen unsurlarla birlikte ilk 6 ayda 550.000 üzerinde satış yaptıklarını söyledim. Yaz aylarında dönemin getirdiği sezon ile birlikte bir miktar sakin bir pazar olacağını belirten Alkım, Yıl sonuna doğru ivmenin artmasını beklediklerini söyledi.

YENİ REKORLAR GELİYOR

Yenilenmiş görüntüsüyle Eylül ayında pazara sunulacak olan C3 ve C3 Aircross'un yıl sonunda 67.000 adet satış hedefi bulunduğunu aktaran Selen altım, 4000 adet elektrikli mobilite aracı Ami satışı öngördüklerini söyledi. Fransız markanın bu yıl ilk 5 aylık süreçte 24.000 adet otomobil ve hafif ticari araç satışı yaptığını aktaran Alkım, yeni tanıtılan C3 Aircross için şu açıklamalarda bulundu:

citroen-ami.jpg

“Dışarıdan daha güçlü, aynı zamanda daha şık bir SUV silüetine kavuşan yeni C3 Aircross, artık daha iddialı, kaslı ve güçlü bir görünümle geliyor. Hibrit ve tamamen elektrikli güç üniteleri ile yollara çıkacak olan yeni C3 Aircross, Citroen’in B segmentindeki hamlesinin devamını temsil ediyor. C3 ile aynı tasarım dilini paylaşan yeni araç, benzersiz bir araç içi konfor deneyimi vadediyor”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN