Bu kez ekonomistler değil Almanya'nın dev bankası açıkladı: Dolar yıl sonu bu rakamı görecek!

Bu kez ekonomistler değil Almanya'nın dev bankası açıkladı: Dolar yıl sonu bu rakamı görecek!

Dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmeleri yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Yaşanan ekonomik gelişmeler doğrultusunda dolar\TL 34 liraya kadar çıkmış durumda. Vatandaşlar 'Dolar daha da yükselecek mi? Dolar alınır mı satılır mı?' sorularını araştırmaya başlarken dev bankadan yeni bir dolar tahmini geldi. Bu kez ekonomistler değil Almanya'nın dev bankası açıkladı. Dolar yıl sonu bu rakamı görecek!

Yeni yıl ile birlikte dolar\TL yükselişine devam ediyor. 34 TL bandına dayanan dolar kurunun nasıl bir dalgalanma yaşayacağı merak konusu oldu. Yatırımcılar 'Dolar yükselecek mi düşecek mi? Dolar 35 TL olacak mı? Dolar yıl sonu ne kadar olacak?' sorularını araştırırken dev bankadan korkutan tahmin geldi. Dolar borcu olanlar aman dikkat! Bu kez ekonomistler değil Almanya'nın dev bankası açıkladı. Dolar yıl sonu bu rakamı görecek!

ALMANYA'NIN DEV BANKASINDAN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

Commerzbank, enflasyon beklentilerinin yükselmesi ve kamuoyunun ekonomiye ilişkin algısının kötüleşmesi nedeniyle Türk Lirası'nın daha da zayıflayacağını öngörüyor. Commerzbank döviz analisti Tatha Ghose, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın son piyasa katılımcıları anketine atıfta bulunarak, enflasyon beklentilerinin arttığını vurguladı. Ghose, Türkiye'de enflasyonu kontrol altına almak için maliye politikasının uzun bir ekonomik gerilemeyi kabullenmesi gerektiğini belirtti.

yeni-proje-2024-08-23t105118-886.jpg

DOLAR YIL SONU BU RAKAMI GÖRECEK!

Bu tür bir ekonomik yavaşlama olmadan, Merkez Bankası'nın faiz artırımları veya diğer düzenleyici reformlar yapmasının anlamsız kalacağını ifade eden analist, bu politikaların tek başına yeterli olmayacağını savundu.

yeni-proje-2024-08-23t105059-638.jpg

Ghose, dolar/TL kurunun mevcut 33,9181 seviyesinden yıl sonuna kadar 35 TL seviyesine çıkmasını beklediğini belirtti.

23 AĞUSTOS DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Son kapanışını 33.9614 TL 'den yapan Dolar/TL kuru alış fiyatı 33.958 liradan, satış fiyatı ise 33.9649 liradan işlem görüyor.

EURO NE KADAR?

%0.06'luk bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor.Bir önceki kapanışını 37.8115 TL'den yapan euro şu anda 37.8051 TL alış ve 37.8181 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN