Boş evlere emlak vergisi geliyor! Binlerce ev sahibine kötü haber: Detaylar belli oldu

Boş evlere emlak vergisi geliyor! Binlerce ev sahibine kötü haber: Detaylar belli oldu

İkinci vergi paketinin detayları yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlarken, binlerce ev sahibine kötü haber geldi. Öyle ki ikinci vergi paketi kapsamında boş evlere emlak vergisi geliyor. İşte binlerce ev sahibini ilgilendiren o detaylar…

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda birinci vergi paketinin görüşmeleri başlarken, ikinci vergi paketinin detayları da netleşmeye başladı. Dünya gazetesinden Ferit Parlak'ın haberine göre, ikinci vergi paketinde gayrimenkul vergilendirmesi ön planda olacak.

HAYALET EVLER VE KADEMELİ ARTAN EMLAK VERGİSİ

İkinci vergi paketinde öne çıkan noktalar arasında, ikinci ve daha fazla evi olanlardan "kademeli yükselen" ilave emlak vergisi ve 600 bin boş konuttan "ek emlak vergisi" alınması bulunuyor. Bu adımlarla, piyasaya sunulmayan ve ekonomiye katkı sağlamayan evlerin vergilendirilmesi hedefleniyor.

bos-evlere-vergi-geliyor-2.jpg

KİRA DÜZENLEMELERİ VE DENETİM ARTIŞI

230 bini aşan lojmanlarda kira fiyatı düzenlemelerine gidilmesi de planlar arasında yer alıyor. Ayrıca, kira geliri beyanı yapmayan veya eksik beyan edenler için ceza tutarlarının artırılacağı belirtiliyor. Denetimlerin öncelikli olarak büfeler, güzellik salonları, estetisyenler, doktorlar ve kuaförlere yoğunlaşacağı vurgulanıyor.

bos-evlere-vergi-geliyor-2.jpg

MALİ ETKİ VE GELİR ARTIŞI

Yapılan mali etki analizlerine göre, vergi ve sosyal güvenlik alanındaki düzenlemelerin yürürlüğe girmesiyle SGK gelirlerinde yüzde 12,5 artış sağlanması hedefleniyor. Ayrıca, yurt dışına çıkış harcının artırılmasıyla yıllık gelirin 4,3 milyar lira artması bekleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN