Borsa güne rekorla başladı! İşte borsada en fazla ve en az kazandıran sektörler: Bunu bilenin sırtı yere gelmiyor

Borsa güne rekorla başladı! İşte borsada en fazla ve en az kazandıran sektörler: Bunu bilenin sırtı yere gelmiyor

Borsa yatırımcıları günlük takiplerini yaparken bugün güne gülümseyerek başladılar. Öte yandan borsanın en çok kazandıran ve en az kazandıran sektörleri de belli oldu. İşte birçok yatırımcının bilmesi gereken o sektörler…

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni güne güçlü bir başlangıç yaparak rekor bir seviyeye ulaştı. Açılışta yüzde 0,75 artışla 9.979,48 puana yükselen BIST 100, yatırımcıların yüzünü güldürdü. Endeks, önceki kapanışa göre 74,69 puan artış gösterdi. Bankacılık ve holding endeksleri de günün ilk saatlerinde değer kazandı.

yeni-proje-3.jpg

SEKTÖR BAZINDA HAREKETLİLİK

İletişim sektörü günün en kazançlı sektörü oldu, yüzde 1,68 oranında bir artış sağladı. Buna karşın, spor sektörü yüzde 0,65 gerileyerek günün en çok düşüş yaşayan sektörü oldu.

DÜN NE OLDU?

Dün Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, düşüş eğiliminde hareket ederek günü yüzde 0,78'lik bir azalma ile 9.904,79 puandan tamamladı. Yatırımcılar, küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler ve ekonomik gelişmeler ışığında temkinli bir yaklaşım sergiledi.

yeni-proje-4-001.jpg

KÜRESEL GELİŞMELER VE BEKLENTİLER

Küresel piyasalarda, ABD'nin Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu öncesinde karışık bir görünüm hakim. Analistler, Fed Başkanı Jerome Powell'ın yarın yapacağı açıklamalardan sonra varlık fiyatlarında artan oynaklık öngörüyor. Ayrıca, Fed'in toplantı tutanaklarında güvercin bir duruş sergilediği belirtiliyor.

yeni-proje-5.jpg

BUGÜNÜN VERİLERİ VE TEKNİK ANALİZ

Bugün yurt içinde tüketici güven endeksi ve haftalık para-banka istatistikleri takip edilecek. Yurt dışında ise Jackson Hole'dan gelecek haber akışı ve yoğun makroekonomik veri gündemi ön planda olacak. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.900 ve 9.750 puan destek seviyeleri olarak öne çıkarken, 10.000 ve 10.100 puanlar direnç seviyeleri olarak belirlenmiş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN