Borsa çökecek, döviz kuru yükselecek... Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklama: Bakan Şimşek'in planını sızdırdı

Borsa çökecek, döviz kuru yükselecek... Ünlü ekonomistten çarpıcı açıklama: Bakan Şimşek'in planını sızdırdı

Borsa çökecek, döviz kuru ise yükselecek! Ünlü ekonomistten yatırımcılara yönelik çarpıcı açıklama! Bakan Şimşek'in planını sızdırdı...

Yatırımcılar farklı yatırım araçlarını değerlendirmeye devam ederken, ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar ve borsa konusundaki önemli açıklamalarıyla dikkat çekti.

BORSADA REKORUN ARDINDAN SERT DÜŞÜŞ

Borsa İstanbul'dan rekor kapanış | Borsa Haberleri

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 50'ye çıkarmasının ardından borsa tarihi bir rekor kırarak 10 bin 800 seviyelerine yükseldi. Ancak, son günlerde yaşanan ani bir düşüşle borsa şu anda 10 bin 340 seviyelerinde işlem görüyor. Bu düşüşün arkasında vergilendirme söylentileri olduğu belirtildi.

VERGİLENDİRME GELİYOR MU?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in kripto para varlıklarına vergilendirme getirileceğini açıklamasının ardından, borsada da hisse senetlerine benzer bir vergilendirmenin uygulanabileceği dedikoduları dolaşmaya başladı. Bu söylentiler, dolar/TL kurunun 35,6 seviyelerine çıkmasına neden olurken, borsada da belirgin bir düşüş yaşandı.

Dolarda tarihi zirve: 31 TL'ye yükseldi - Medyascope

BORSADA DÜŞÜŞ, DOLARDA YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, borsaya uygulanacak vergilendirmenin ciddi bir düşüşe yol açabileceğini belirtti. Zelyut, "Hisse piyasasına akacak milyarlarca doları engellemeye çalışıyoruz. Yanlış adımlarda ısrar edilirse, sonbaharı beklemeden kurun yükselmesine neden olur. En acı tarafı ise dolar kıtlığı yaşarken yabancı sermayenin kapılarını kapatacağız. Bu durumda ülkeye gelenler sadece faizden yararlanmak için tahvil almak isteyen yabancılar olacak" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN