Birden fazla maaş alma dönemi bitiyor! Düzenleme Meclis'te

Birden fazla maaş alma dönemi bitiyor! Düzenleme Meclis'te

Kamuda birden fazla maaş uygulamasına son verecek düzenleme Meclis'e sunuldu. Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin yasal çerçevesini oluşturacak kanun teklifine göre, birden fazla maaş alma dönemi de sona erecek.

Türkiye'nin kanayan yarası olan "kamuda birden fazla maaş" alma dönemine son verecek düzenleme Meclis'e sunuldu. Kamuda uygulanacak tasarruf tedbirlerinin yasal çerçevesini oluşturacak kanun teklifine göre, birden fazla maaş alma dönemi de sona erecek. Artık her statüdeki kamu görevlileri bir görevi için maaş alacak. Bu tutar en yüksek devlet memuru maaşı olan 92 bin lirayı geçemeyecek.

Bunun üzerinde verilecek bir huzur hakkı, görev tazminatı gibi bir bedel varsa, o hazineye gelir olarak verilecek.

DENETİMİ HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI YAPACAK

NTV’de yer alan habere göre 32 maddeden oluşan düzenleme ile tasarruf tedbirlerini uygulamayan bürokratlara maaş kesintisi ya da işten çıkarmaya kadar pek çok idari ceza verilebilecek. Denetimini Hazine ve Maliye Bakanlığı yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN