Bir günde 700 bin lira zam! Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Bunu yapana büyük ceza kesilecek

Bir günde 700 bin lira zam! Ticaret Bakanlığı harekete geçti: Bunu yapana büyük ceza kesilecek

Son zamanlarda zam dalgaları peş peşe gelirken yaşanan son bir durum Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bir anda 700 bin lira zam yapılması “fırsatçılığı” bir kez daha gözler önüne serdi. Lakin bu durumun karşısında yeni önlemler alınacağı da bildirildi. İşte konuya ilişkin detaylar…

Son günlerde konut piyasasında yaşanan dalgalanmalar, alıcıları ve yatırımcıları endişelendiriyor. Özellikle İstanbul’da bir dairenin fiyatının bir günde 700 bin TL artması, Ticaret Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Bakanlık, fırsatçılıkla mücadele için büyük ceza uygulayacağını duyurdu.

yeni-proje-24.jpg

KONUT FİYATLARINDA HIZLA YÜKSELİŞ

Konut kredilerindeki faiz oranlarının düşmesiyle birlikte, konut fiyatlarında dikkat çekici bir artış yaşandı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın verilerine göre, ortalama konut fiyatları bir yıl içinde yüzde 3.6 artarken, İstanbul'da bu oran ağustosta yüzde 5.5’e çıktı. Uzmanlar, kiralardaki yüzde 25’lik sınırın kaldırılması ve kur korumalı mevduattan sağlanan kaynakların konuta yönelmesiyle fiyatların yükseldiğini belirtiyor.

yeni-proje-25.jpg

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN UYARI

Son yaşanan fiyat artışlarının ardından Ticaret Bakanlığı, fırsatçılıkla mücadele için harekete geçti. Bakanlık, konut fiyatlarını haksız yere artıranların büyük cezalarla karşılaşacağını açıkladı. Fırsatçılığa karşı alınacak bu önlemler, piyasa dengesinin korunması açısından önem taşıyor.

yeni-proje-26.jpg

Konut fiyatlarının daha da artması durumunda, uzmanlar satışların düşeceğini ve kiralık konut talebinin artacağını öngörüyor. Eğer kiralık konut fiyatları yükselmeye devam ederse, vatandaşlar zor durumda kalabilir. Ticaret Bakanlığı'nın bu duruma müdahalesi, piyasayı düzenlemek için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN