Bir gram bile altını olan dikkat! Altın seneyi bu rakamla kapatacak! Uzmanlardan en gerçekçi altın tahmini...

Bir gram bile altını olan dikkat! Altın seneyi bu rakamla kapatacak! Uzmanlardan en gerçekçi altın tahmini...

İnişli çıkışlı bir seyir kaydeden altının gidişatı yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Altın piyasasına ilişkin yorum yapan ünlü ekonomistler ise altının bu seneyi nasıl kapatacaklarını tahmin ediyor. İşte uzmanlardan altının gidişatına ilişkin yorumlar…

Altın yatırımcılarının dikkatle takip ettiği bu dönemde, Eylül ayında ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine başlayacağı beklentisi, altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı. Altının ons fiyatı 2500 doların, gram altın ise 2700 TL'nin üzerine çıktı. Ancak uzmanlar, yıl sonu için dikkat çeken tahminlerde bulunuyor. Peki, altın fiyatları yıl sonuna kadar hangi seviyelerde olacak? İşte detaylar...

altin4-001.jpg

FED’İN FAİZ İNDİRİMLERİ ALTIN FİYATLARINI ŞEKİLLENDİRİYOR

Eylül ayında Fed’in faiz indirimlerine başlayacağına dair güçlü beklentiler, küresel piyasalarda altın fiyatlarını hareketlendirdi. Bu süreçte altının ons fiyatı tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2531 doları test etti ve 2500 doların üzerinde seyretmeye devam etti. Bu durum, gram altının da 2756 TL’ye yükselmesine neden oldu.

altin3-001.jpg

JACKSON HOLE SEMPOZYUMU VE FED'İN KARARLARI

Fed’in faiz indirimleri konusundaki sinyaller, piyasaların yönünü belirliyor. Jackson Hole Ekonomi Politikası Sempozyumu’nda Fed Başkanı Jerome Powell’ın yapacağı açıklamalar, yatırımcıların ve analistlerin dikkatle izleyeceği gelişmeler arasında. Powell’ın faiz indirimi konusunda vereceği sinyaller, altın fiyatlarının seyrini doğrudan etkileyecek.

altin2.jpg

UZMANLARIN YIL SONU TAHMİNLERİ

Ekonomim'de yer alan habere göre ise uzmanların tahminleri şöyle...

Soner Kuru (Marbaş Menkul Genel Müdür Yardımcısı): Kuru, altındaki güçlü fiyatlamanın büyük ölçüde Fed’in faiz indirimleri beklentisinden kaynaklandığını belirtiyor. Ancak, yıl sonuna kadar bu fiyatların korunması konusunda temkinli yaklaşıyor. Kuru, yıl sonu için ons altın fiyatının 2500-2600 dolar bandında olacağını öngörüyor ve fiyatlardaki olası düzeltmelerin beklendiğini vurguluyor.

Seda Yalçınkaya Özer (Integral Yatırım Müdürü): Özer, altının ons fiyatının 2490 dolar üzerinde kapanışların sürmesi durumunda, 2700 dolara kadar yükselmesini bekliyor. Jeopolitik gerginlikler ve yüksek enflasyonun da altın fiyatlarını destekleyen faktörler arasında yer aldığını belirtiyor.

altin-5.jpg

Volkan Dükkançık (Allbatross Portföy Grup Stratejisti): Dükkançık, küresel merkez bankalarının hareketlerinin altın fiyatları üzerinde belirleyici olduğunu ifade ediyor. Fed’in faiz indirim sürecinin başlayacak olması ve dolar/TL'deki olası yükselişin etkisiyle, gram altının yıl sonuna kadar 3000 TL seviyelerine ulaşabileceğini öngörüyor.

Yatırımcılar, altın piyasasındaki bu hareketliliği ve uzman tahminlerini dikkate alarak stratejilerini belirlemeye devam ediyor. Yıl sonuna kadar altın fiyatlarının ne yönde hareket edeceği ise, piyasaların Fed’den alacağı sinyallere bağlı olarak şekillenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN